Ministerul Justiției verifică de ce se amână eliberările condiționate

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat hotărârile de amânare a eliberării condiționate pentru toţi deţinuţii aflaţi în penitenciare şi că dacă se va constata existenţa unei practici neunitare va fi declanşată procedura de promovare a unui recurs în interesul legii.

Potrivit legilor din România, deținuții pot fi eliberați după executarea a două treimi din pedeapsă dacă au sub 60 de ani și chiar la jumătatea pedepsei dacă sunt trecuți de această vârstă. Unele cereri de eliberare condiționată sunt aprobate, altele nu, iar ministrul vrea să afle de ce nu există o practică unitară. 

"Vrem să vedem considerentele respectivelor hotărâri. În măsura în care se va constata existenţa unei practici neunitare, în limitele competenţelor legale, vom declanşa procedura de promovare a unui recurs în interesul legii!", spune ministrul Tudorel Toader.

Anunţul vine în contextul deciziei luate de CEDO în luna aprilie, potrivit căreia România are la dispoziţie şase luni pentru prezentarea unui calendar pentru punerea în aplicare a măsurilor adecvate pentru rezolvarea problemelor care au dus la încălcarea Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului.

Vizualizări: 652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: