Medicul Vlad, audiat după moartea pacientei

Cazul medicului Elena Vlad, care ar fi refuzat să consulte o pacientă, a ajuns acum și în atenția polițiștilor. Anchetatorii au chemat-o la audieri pe doctoriță și fac cercetări în cadrul unui dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Trupul neînsuflețit al femeii a fost preluat de Medicina Legală și urmează să fie efectuată necropsia care să stabilească din ce cauză a murit bătrâna.

La nivelul IPJ Gorj, se fac cercetări în acest caz. „În urma articolelor apărute în mass-media, cu privire la medicul care ar fi refuzat să trateze o pacientă, conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări în cauză”, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Polițiștii vor să afle dacă moartea femeii are legătură cu faptul că medicul pneumolog Elena Vlad a refuzat să o consulte și să-i facă o bronhoscopie solicitată de medicul de la Terapie Intensivă. Se fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă, in rem, nu împotriva unei persoane la acest moment.

Bătrâna, în vârstă de 63 de ani, a decedat sâmbătă, la Craiova, unde fusese transferată de miercuri, săptămâna trecută, din cauza stării grave de sănătate. Ea era ventilată mecanic de mai bine de două săptămâni.

Anchetele Colegiului Medicilor Gorj și ale Comisiei de Disciplină din cadrul spitalului nu au fost încheiate. Rezultatele ar urma să fie făcute publice în aceste zile. (A.M.)

Vizualizări: 4,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: