Leacuri pentru diabetici

Glicemia poate fi ținută în frâu cu ajutorul plantelor din natură. Dar atenție, nu renunțați sub nicio formă la tratamentul dat de medic!

Plante folositoare diabeticilor:

Cicoarea: Eficientă în scăderea nivelului colesterolului, a glicemiei, dar și în tratamentul dischineziilor biliare, al colitelor și constipației. Poți prepara „cafea” din cicoare, cu o linguriță cu vârf de plantă la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.

Salvie: Din frunzele de salvie se obține o infuzie extrem de benefică pancreasului, fiscatului și intestinelor. Se folosesc 2 lingurițe rase de plantă la 250 ml apă fierbinte. Se beau 3 căni pe zi.

Prazul: Peste 500 g praz tocat mărunt se toarnă 750 ml vin alb natural. Se lasă la macerat de pe o zi pe alta, apoi se filtrează și se bea câte o înghițitură, dimineața și seara.

Afine: Fructele de afin ar trebui să fie nelipsite din meniul zilnic al diabeticilor. Când nu puteți consuma măcar 500 g de fructe proaspete, trebuie să beți măcar 2 căni de infuzie de frunze de afin sau 50 g de picături de tinctură de afin.

Scorțișoara: Are proprietăți hipoglicemiante. Scade colesterolul, trigliceridele și, în special, glicemia. Câte o linguriță de pulbere de scorțișoară, presărată în cafea sau înghițită ca atare, în fiecare zi, face minuni.

Muguri de liliac: Se prepară o infuzie de muguri de liliac punând o lingură de muguri la un litru apă clocotită. Se infuzează 5 minute, apoi se strecoară și se bea câte o lingură, de 3 ori pe zi.

Urzici: Maceratul de urzici este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru diabetici în acest sezon. Se umple cu urzici, fără să se îndese, o sticlă cu gâtul larg. Deasupra se toarnă alcool dublu rafinat, până se umple sticla. Se astupă cu dop de plută și se păstrează, o săptămână, într-un loc ferit de lumină. Se beau câte 25 ml, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Vizualizări: 3,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: