Fraudă la parcarea de la Piața Centrală

Autoritățile locale din Târgu Jiu au suspiciuni în ceea ce privește sumele raportate de Direcția de Patrimoniu referitoare la încasările de la șoferii care parchează în Parcarea Rodna. Primarul Marcel Romanescu a prezentat o situație din care reiese că platforma a înregistrat încasări mici sau la fel ca și sumă mai multe zile la rând. ”Nu neapărat sumele ridică semne de întrebare, ci faptul că sunt extrem de rotunde”, a spus primarul din Târgu Jiu.

Municipalitatea a dat publicității o adresă înaintată primăriei de Direcția de Patrimoniu cu încasările pe fiecare zi, aferente lunilor decembrie și ianuarie, de la Parcarea Rodna.

Pe cele 14 zile din luna decembrie, de când a preluat primăria platforma în administrare, au fost încasări de 19034 lei, iar în luna ianuarie, pe 27 de zile, au fost raportate încasări de 42.201.

Primarul Marcel Romanescu se întreabă cum este posibil ca în trei zile consecutive să se încaseze aceeași sumă, care mai este și o sumă rotundă. Spre exemplu, în zilele de 5, 6 și 7 ianuarie au fost raportate încasări zilnice de 1100 lei. ”Nu am la acest moment dovezile necesare, însă sunt anumite lucruri care îmi ridică semne de întrebare. Sunt câteva zile, în ianuarie și în decembrie, în care sumele sunt constante. E foarte greu să poată să-mi explice cineva, și fixe, 1000 de lei pe zi încasare. Când ai trei zile consecutive, care nu au nicio legătură una cu alta, și încasezi 1000 de lei, mie, personal... n-am avut posibilitatea până astăzi să monitorizez în mod direct această activitate, îmi ridică anumite semne de întrebare asupra modului în care s-a făcut această taxare în parcarea de la Rodna”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Edilul i-a dat sarcină noului coordonator al Direcției de Patrimoniu, Carmen Tătaru, să clarifice aceste date. Romanescu a spus că este ”extrem de nemulțumit” de aceste rezultate comunicate de Direcția de Patrimoniu. A explicat că în ziua de 30 ianuarie a dispus monitorizarea parcării, în intervalul orar 07:00-19:00. În aceea zi, parcarea a înregistrat încasări de 2600 lei.

Conform municipalității, sunt două modalități de plată la Parcarea Rodna, acele tichete costisitoare, dar și pe bază de chitanță, în cazul în care aparatul de ticketing nu funcționează sau aparatul rămâne fără tichete. ”La aparat nu poate să te înșele nimeni, pentru că ai un cod de bară. Ți se dă ora de intrare, iar la sfârșit trebuie să valorifici tichetul, ți se spune suma pe care o ai de plătit”, a explicat primarul din Târgu Jiu.

Autoritățile spun că nu au sesizat alte organele de cercetare, neavând dovezi. De asemenea, au anunțat că în următoarea perioadă vor fi instalate camere de supraveghere la punctele de intrare și ieșire din parcările publice.

Vizualizări: 5,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: