Mese noi pentru Piaţa Centrală, dar comercianţii au alte probleme: „Avem șobolani în piață”

Primăria Târgu Jiu a achiziţionat 90 de mese metalice pentru sectorul agricol, cu două compartimente şi uşi individuale. Aceste mese vor fi montate în Piaţa Centrala. Nu de mese avem nevoie, spun piețarii, care solicită alte lucruri.

Pentru această achiziţie, administraţia locala va plăti suma de 265.500 lei. Mesele au fost cumpărate la solicitarea societăţii Edilitara Public SA, care administrează pieţele din municipiu, de la Uzitmet Industry SRL din Rovinari.


Comercianţii afirmă ca noile mese nu erau o prioritate, mai ales că în ultimul timp se confruntă cu alte probleme care necesită o soluţie: „Aveam nevoie să fie piaţa închisă. Nu de licitaţie, nu de nimic. Iarna ce facem?Vindem marfă îngheţată. Mulţi comercianţi stăm acasă iarna. Decât să vând oamenilor marfă îngheţată, mai bine stau acasă. Vin vara, primăvara, când nu îngheaţă marfa şi pot să ofer calitate clienţilor. Dacă vinzi cilentului marfă îngheţată, a doua oară nu va mai cumpăra de la tine. Există probleme mult mai mari. Dacă nu vor să investească, puteau să pună două suluri de plasă, să închidă piaţa ca sa nu mai îngheţe marfa. Avem şobolani în piaţă. Stăm cu marfa în maşină ca sa nu ne-o mănânce şobolanii. Sunt mai multe aspecte decât mesele. Da, puteau să le repare. Sunt multe mese rupte. Dar nu consider că acest lucru era o prioritate. Se puteau repara, nu neapărat cumpăra”.


De asemenea, comercianţii susţin că se văd neoviţi să îşi suspende activitatea, din pricina chiriilor exagerate: „Înainte chiria era 600 lei cu TVA cu tot, acum porneşte de la 1.000 lei şi poate ajunge până la 2.500 lei, depinde ce s-a licitat. Nu ne convine să ne vindem marfa. Renunţăm. Ca să pot să plătesc chiria, trebuie să scumpesc marfa. Normal ca nu mai avem clienţi”.

Galerie foto





Vizualizări: 1,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: