Cum au celebrat mai mulți elevi 148 de ani de la nașterea lui Brâncuși

Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a fost vineri locul desfășurării unor ateliere de pictură pe pânză și de grafică, marcând astfel celebrarea a 148 de ani de la nașterea marelui sculptor român Constantin Brâncuși. Evenimentul a reunit elevi din diferite clase și învățământ, aducând laolaltă pasiunea pentru artă și influența „părintelui sculpturii moderne”.

Participanții la ateliere au fost elevii claselor a IX-a B și a X-a B de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu, însoțiți de profesoarele Cristina Cioplea, Eva Bistreanu și de  Gabriela Vlădulescu (bibliotecar), precum și elevii clasei a IV-a A de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, însoțiți de doamna profesoară de învățământ primar Gabriela Mirea.

În cadrul atelierului de pictură, elevii de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu au dăruit creații artistice pe pânză, înfățișând portretele, operele și detalii din viața lui Brâncuși.

Pe de altă parte, ”Micii exploratori” de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, în atelierul de grafică, au confecționat semne de carte personalizate. 


 
 
 

Vizualizări: 726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: