Cum îți dai seama că un ananas e copt și dulce!

Mulți consumatori de ananas nu știu care sunt aspectele la care trebuie să fie atenți când cumpără un fruct de ananas. Trebuie să știe că există o serie de detalii la care trebuie să fii atent atunci când îl cumperi de la supermarket și cum îți dai seama că este copt și dulce.

Ananasul este unul dintre cele mai consumate fructe exotice. Gustul său deosebit de dulce, suculent, face diferența față de restul fructelor însă, trebuie să știm cum ne dăm seama că achiziționăm unul bun.

Ananasul conține bromelaină, o combinație de enzime care contribuie la digerarea proteinelor. Bromelaina din ananas poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, contribuind la descompunerea proteinelor și la reducerea disconfortului gastric. Consumul regulat de ananas poate fi util pentru persoanele care suferă de indigestie sau balonare.

Ananasul este și un diuretic excelent și, fiindcă împiedică asimilarea grăsimilor rele de către organism, este recomandat după mesele copioase sau persoanelor cu un tranzit intestinal lent sau probleme ale bilei.

Dacă vrei să te asiguri că beneficiezi de toate calitățile ananasului, atunci când mai cumperi un ananas verifică mai întâi partea de jos a fructului. Culoarea trebuie să fie una galbenă. Dacă acea parte nu este galbenă, ci verde, atunci ananasul este mai mult crud. Iar dacă are o culoare de galben închis sau spre culoarea portocaliu ars, este prea copt.

Fii atent și la frunzele din partea de sus a bazei. Acestea trebuie să fie neapărat verzi, iar petele maronii semnifică faptul că fructul s-a stricat, ori este mult prea copt pentru a mai putea fi mâncat.

Ce mai poți face pentru a-ți da seama că ai în față un ananas copt este să tragi o frunză de pe partea de sus a fructului. Dacă se va desprinde ușor, atunci ananasul este ideal pentru a fi servit.

Galerie foto



Vizualizări: 1,934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: