Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de sărbători

Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Conform previziunilor va ninge în acest an de sărbători dar numai în anumite zone ale țării.

Potrivit meteorologilor, de Crăciun există șanse destul de mici să ningă abundent, însă, în la început de an, lucrurile se mai schimbă.

”În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare”, a spus Florinela Georgescu, director ANM.

Meteorologul a mai precizat că sunt șanse mari ca iarna să fie mult mai pregnantă, în a doua jumătate a ei, respectiv după luna ianuarie.  ”Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie. Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei. A fost un strat de zăpadă mai mare ca pe tot parcursul iernii trecute“, a mai spus Florinela Georgescu.

Chiar dacă nu va ninge de Crăciun, noaptea temperaturile vor coborî spre 0 grade, astfel că măcar frigul va aminte de sărbătorile copilăriei când zăpada și frigul erau nelipsite de sărbători.

Vizualizări: 2,449

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: