Micuţul Gabriel, între părinţii nepăsători şi sprijinul unui străin

Gabriel este unul din miile de copii care au neşansa de a avea părinţi nepăsători cu privire la soarta lor. Deşi are doi ani, Gabriel nu are nici măcar certificat de naştere, deşi documentul le-ar fi dat părinţilor dreptul să încaseze alocaţie de pe urma lui. Oricum, întreaga familie trăieşte din alocaţiile celorlalţi trei copii. Un pensionar militar din Târgu Jiu, Ion Păunescu, a aflat de problema familiei din Stăneşti şi s-a oferit să o ajute pentru a-i face acte copilului. Nepăsarea părinţilor l-a surprins în mod cât se poate de neplăcut.

Ion Păunescu s-a lovit de nepăsarea părinților pentru copilul care practic în acte este inexistent. Micuțul Gabriel este cel de-al patrulea copil al familiei Mocioi și nu beneficiază de niciun sprijin de la stat, pentru că nu este înregistrat la primărie, nu are un certificat de naștere. Nepăsarea părinților este ciudată în condițiile în care alocațiile copiilor sunt singura lor sursă de venit. „Eu nu înțeleg de ce pe acești părinți nu-i interesează ca fiul lor de 2 ani să aibă certificat de naștere. Mie mi-a părut rău de copil și am zis să-i ajut, dar ei nu cooperează absolut deloc. Eu am făcut acțiune în instanță, am depus documentele respective și ei nimic. Am cheltuit foarte mulți bani de la mine din buzunar. Numai drumurile până la Stănești m-au costat foarte mult ca să-i conving să-i facă copilului certificat de naștere”, a povestit Ion Păunescu.

Familia, amenințată de primărie că va fi amendată

Autoritățile locale din comuna Stănești cunosc această problemă și i-au oferit târgujianului tot sprijinul pentru ca micuțul Gabriel să aibă un certificat de naștere. Primarul i-a amenințat chiar pe părinții copilului că îi va amenda dacă nu vor colabora pentru rezolvarea situației. „Părinții nu și-au declarat copilul și omul acesta a vrut să-i ajute. Ei nu au colaborat absolut deloc în condițiile în care domnul Păunescu a cheltuit bani ca să-i ajute. Eu i-am amenințat că-i amendez. Și poliția a fost de mai multe ori la ei.  Ei spun că nu au bani, dar nu le-a cerut nimeni. Cu atât mai mult ar trebui să se îngrijească de acest copil ca să primească alocație, pentru că alte surse de venit nu au. El a lucrat prin minerit, dar nu i-a plăcut munca. Eu aștept acum hotărârea judecătorească să le eliberez certificatul”, a declarat Vasile Pârvulescu, primarul comunei Stănești.

Andreea Marin a ajutat familia cu alimente

Familia din Stănești s-a bucurat și de sprijinul Andreei Marin atunci când aceasta a venit la Târgu-Jiu și a vândut la două carmangerii Succes din Târgu-Jiu. „Familia aceasta a fost ajutată și de Andreea Marin cu un tichet de 20 de milioane de lei vechi cu care și-au putut lua produse din carne.  Atunci chiar eu i-am ajutat să ajungă la Târgu-Jiu. Nu au nicio sursă de venit în afară de alocații și au patru copiii de întreținut”, a mai precizat primarul Vasile Pârvulescu. 

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: