Accesul în curţi, blocat de noile podeţe ale primăriei

Supărare mare pentru localnicii din Preajba, deşi teoretic ar trebui să se bucure. Primăria lucrează de zor la rigole şi podeţe, dar oamenii spun că acestea sunt de proastă calitate. Unele podeţe s-au rupt deja, iar oamenii au văzut că ciment este doar pe deasupra, în mijloc fiind nisip. Mai mult, podeţele sunt chiar şi cu 30 cm peste nivelul solului, astfel că târgujienii nu mai pot intra cu maşinile în curte.

Cartierul Preajba este un adevărat șantier din cauza lucrărilor executate pentru reabilitarea drumului, dar și pentru realizarea rigolelor de scurgerea a apei și a podețelor. În loc să-i mulțumească pe localnici, aceste lucrări făcute de Primăria Târgu-Jiu le creează nervi și dureri de cap. Mai mulți localnici s-au trezit peste noapte că nu-și mai pot băga mașinile în curte. „Nu este posibil așa ceva. Pur și simplu își bat joc de noi. Eu trebuie să îmi las mașina în stradă. Dacă mi-o lovește cineva, plătește primăria? Nu, că e pe partea carosabilă. În curte nu pot să o bag că deștepții care au făcut proiectul au făcut podețul mult mai înalt decât solul și nu mai pot trece cu mașina. Mi-au spus să pun eu pământ și să îmi nivelez dacă vreau, că nu m-a pus nimeni să-mi fac casa în pantă.  Ei fac niște lucrări de dragul de a le face, ca să ne ia nouă ochii și apoi trebuie să ne descurcăm. Pe mine nu mă interesează ce fac, dar să îmi repare și să-mi dea podețul meu înapoi, nu bătaia asta de joc”, a spus un localnic.

Se plâng și de calitatea lucrărilor

Oamenii se plâng de faptul că lucrările sunt făcute de mântuială, iar calitatea acestor lasă de dorit. Cetățenii au și argumente când susțin acest lucru. „În primul rând vreau să vă spun că mie mi-au făcut de două ori podețul la poartă, pentru că se dărâmă. Acum s-a crăpat din nou și probabil îl fac iară. Este bătaie de joc. Ei pun ciment direct pe pământ. Păi cum să țină. La capete se vede ciment, dar înăuntru e numai pământ. În plus de asta, bolțarii sunt diferiți. La unele podețe sunt de calitate, iar la altele sunt din ăia făcuți la normă. Nu se poate așa ceva”.

Primăria: Problema va fi rezolvată

Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu susțin că lucrarea nu este finalizată și aceste probleme vor fi remediate. „Toate podețe au o anumită dimensiune și nu se poate face podul în funcție de fiecare poartă. Se vor face toate la nivelul terenului, iar apoi se face intrarea în curți. Oamenii trebuie să aibă un pic de răbdare că se va rezolva situația”, a declarat Marius Ionescu, director tehnic primăria Târgu-Jiu.

Vizualizări: 1,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: