Concurs de dans de ziua vârstnicilor la Rovinari

Ziua de 1 octombrie se anunţă una plină de distracţie şi voie bună pentru câteva sute de bătrâni din Rovinari. De ziua lor, autorităţile locale le-au pregătit un program special. Bătrânii se vor putea înscrie la un concurs de dans, iar cei mai buni dansatori vor fi premiaţi. Cei prezenţi la eveniment vor fi înscrişi automat la o tombolă, de la care organizatorii anunţă că nimeni nu va pleca cu mâna goală.

Primăria şi consiliul local din Rovinari le-au pregătit vârstnicilor de ziua lor un program special, desfăşurat la un restaurant local din oraş. 300 de bătrâni au fost invitaţi anul acesta să ia parte la eveniment. Pe lângă masa festivă, vârstnicii vor putea să se înscrie şi la un concurs de dans. Un juriu va delibera care au fost cei mai buni dansatori şi vor acorda premii în bani câştigătorilor. “Pentru că a devenit o tradiţie, şi anul acesta primăria oraşului Rovinari, consiliul local şi Casa de Cultură organizează pentru persoanele vârstnice marţi, începând cu orele 13, o serie de activităţi prilejuite de această manifestare cultural-artistică. Va avea loc o masă festivă, vor fi acordate o serie de premii la concursurile de şah pe care le vom desfăşura. Vor fi premii la concursul de dans în care se vor înscrie 10-15 perechi de persoane vârstnice. Pe tot parcursul zilei va avea loc şi un program artistic, de muzică populară susţinut de interpreţi locali. În încheierea evenimentului va avea loc şi o tombolă cu premii surpriză, constând în produse electrice şi electrocasnice. Toţi participanţii vor primi un mic premiu”, a spus Cătălin Bengulescu, directorul Casei de Cultură din Rovinari. 

Marele premiu la tombola organizată în cadrul manifestărilor de ziua vârstnicilor va consta într-un televizor color.

Motiv de socializare

Bătrânii care au primit invitaţii din partea autorităţilor locale spun că abia aşteaptă să ia parte la evenimentul organizat în cinstea lor, mai ales pentru faptul că în acest fel pot să mai socializeze. “Domnul primar este un om bun pentru că se gândeşte şi la noi. Abia aştept să merg, să mai aud câte ceva. Nu pentru distracţie, că eu sunt bătrână. O să mai stau de vorbă cu cei pe care îi cunosc, acolo vorbim că suntem mulţi. Sunt foarte curioasă să-i văd cum joacă şi care mai poate să joace”, a spus Georgeta Buzgure în vârstă de 80 de ani din Rovinari.   

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: