Miner mort în subteranul de la Livezeni

Încă un accident mortal a avut loc în subteranul unei mine din Valea Jiului, un ortac în vârstă de 41 de ani pierzându-şi viaţa după ce a fost lovit de o piesă metalică grea de peste 100 de kilograme.

Sorin Ene a fost rănit grav în jurul orei 8.40, el fiind scos la suprafaţă cu greu de către colegii săi de la mina Livezeni în jurul orei 10.20, când a fost preluat de un echipaj SMURD pentru a-i fi acord primul ajutor. Eforturile medicilor au fost însă zadarnice, iar ulterior a fost declarat decesul minerului.

Poliţia, Parchetul şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara au deschis fiecare propria anchetă, cercetările vizând atât comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, cât şi pe cea de nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

Incidentul vine cu puţin timp înainte ca judecătorii din Valea Jiului să pronunţe sentinţa într-un dosar în care mai mulţi şefi din minerit sunt acuzaţi că ar fi vinovaţi de moartea altor ortaci într-o explozie produsă în subteranul de la Uricani în urmă cu mai mulţi ani. Până acum, singurii şefi condamnaţi pentru moartea unor mineri în subteran sunt cei trei foşti directori de la Petrila, găsiţi vinovaţi pentru decesul a 13 ortaci şi rănirea altor 12, verdictul în cazul lor fiind pronunţat de Judecătoria Târgu Jiu după ce procesul acestora a fost strămutat de la Petroşani.

Vizualizări: 1,667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: