Metode simple de stimulare a sistemului limfatic

Sistemul limfatic este un al doilea sistem circulator, alcătuit din noduli limfatici, splină și glande ca timusul sau amigdala. Rolul acestuia este de a elimina toxinele și resturile din sânge și țesuturi, pe care le transportă către cele două mari organe specializate în detoxifiere: ficatul și rinichii.

Prin intermediul sistemului limfatic sunt drenate în afara organismului diverse substanțe cum ar fi resturile medicamentoase, drogurile, toxinele din țigări, poluanții din aer, aditivii din mâncare sau pesticidele.

Pentru a repune în mișcare sistemul limfatic la capacitatea sa normală există câteva reguli și metode extrem de simple.

Respirați adânc: În organism se găsește de 3 ori mai multă limfă decât sânge, însă sistemul limfatic nu are un organ specializat cum este inima care să pună în mișcare tot acest fluid. Respirația adâncă presează asupra nodulilor limfatici, stimulând circulația limfei.

Faceți mișcare: Exercițiile fizice sunt esențiale pentru circulația limfei. Cel mai eficient exercițiu în acest sens este săritura pe o saltea elastică, însă de ajutor sunt și exercițiile de streching și aerobic.

Beți suficientă apă: Fără suficientă apă nu poate avea loc nici detoxifierea prin intermediul limfei. Pentru a fi mai ușor absorbită de celule, apa trebuie să fie cât mai pură, bogată în oxigen și alcalină. Câteva picături de suc de lămâie sau lichid cu pH alcalinizant pot fi de asemenea de ajutor.

Renunțați la băuturile carbogazoase: Acestea promit gusturi naturale de fructe sau energie pentru întreaga zi, dar în realitate sunt pline de coloranți, conservanți, zahăr și alte substanțe.

Mâncați multe fructe proaspete: Enzimele și acizii din fructe sunt puternici agenți de curățare a limfei. Consumate pe stomacul gol acestea sunt mai bine digerate și aduc un beneficiu maxim pentru detoxifiere.

Mâncați legume verzi: Clorofila din legumele și frunzele verzi este unul dintre cele mai puternice stimulatoare pentru detoxifierea sângelui și limfei.

Consumați nuci și semințe: Consumul regulat de nuci, migdale, alune, nuci macadamia, nuci braziliene, semințe de in, semințe de floarea soarelui sau semințe de dovleac, asigură acizii grași necesari funcționării normale a sistemului limfatic.

Vizualizări: 2,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: