Miner: Ne pierdem unii pe alții. Am 43 de ani și iau pastile pentru inimă!

Condițiile tot mai grele din carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia i-au dus pe mulți angajați în pragul disperării. Minerii și energeticienii spun că au ajuns să se roage să se mai trezească a doua zi, fiindu-le teamă de bolile pe care le au, în speciale pulmonare și cardiace.

Unul dintre salariații companiei energetice a spus că este nevoit să ia un pumn de pastile, deși are abia 43 de ani, dintre care 25 sunt lucrați în producție. ”Ne pierdem unul pe altul”, a mai declarat minerul.

”Eu lucrez în producție. Mi se spune să merg la excavator, îmi iau rucsacul în spate și plec kilometri pe jos. Te duci la alt excavator și îl pornești, iar mai mergi două ore, după pleci acasă pe jos. Așa am ajuns cu toții. Sunt mulți care habar nu au de ei prin conducere. Ne este frică. Ajungem acasă și ne rugăm să ne mai trezim a doua zi. Condițiile sunt groaznice. Ne pierdem unul câte unul. Sunt lăcătuș de 25 de ani. Încă nu mă încadrez la condițiile de pensionare, dar luăm la pastile cu pumnul. Am 43 de ani și iau pastile pentru inimă. Le iau pe toată viața, așa am ajuns”, a spus angajatul CE Oltenia, la Tele 3.

Salariatul spune că ar avea o singură soluție după închiderea CEO. ”Dacă se închide CEO, nu am ce face în țară. Am familie, copii, trebuie să muncim. Plec în străinătate. Ce să faci aici? Să murim de foame? Nu, plecăm peste hotare. Găsim noi ceva de muncă”, a mai spus minerul.

Complexul Energetic Oltenia mai numără circa 11.000 de salariați, iar majoritatea se plâng de condițiile grele în care muncesc.

Vizualizări: 5,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: