Miner rănit la Pinoasa de o bandă de cărbune

Un salariat al Complexului Energetic Oltenia, de la Cariera Pinoasa, a fost accidentat grav, vineri noaptea, în timp ce se afla la lucru. Bărbatul de 36 de ani, lăcătuș mecanic, a ajuns la spital, după ce a fost rănit în timp ce „cârpea” cu scoabe o bandă de transport cărbune.

Investițiile reduse în carierele CE Oltenia fac victime. Obișnuința ca benzile transportoare îngăurite să fie „cârpite” cu scoabe continuă și în 2017. Un lăcătuș mecanic al Carierei Pinoasa a fost accidentat în timp ce făcea o astfel de „reparaţie”. „În jurul orelor 02.00, după ce au bătut scoabe în prima spărtură a transportatorului, echipa respectivă a repoziționat limitatorul de avarie pe poziția de funcționare, transportatorul pornind instantaneu. Imediat a pornit centralizat și transportatorul de amonte, unde lucrările de batere a scoabelor încă nu se încheiaseră. În momentul pornirii respectivei benzi, persoana respectivă, care era pe covor, a fost deversată prin buncăr, pe transportatorul din aval”, a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.        

Salariatul CE Oltenia a fost transportat de urgență la Spitalul din Târgu Jiu, pentru îngrijiri medicale. Acesta a suferit fisuri la vertebra T4 în zona toracelui. 

Responsabilii din CE Oltenia cu securitatea muncii vor trebui să prezinte, în termen de 15 zile, un raport la ITM Gorj privind acest accident de muncă. Minerul accidentat este căsătorit și are un copil în întreținere.

Vizualizări: 5,562

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: