Minerii arși vor fi transportați la un spital din Belgia

Familiile celor doi mineri care au suferit arsuri grave sâmbătă, în urma unui accident de muncă, fac demersuri, sprijinite de doi parlamentari, pentru transferarea celor doi la un spital din Belgia. Deputatul PNL Dan Vîlceanu ne-a spus în ce stadiu sunt demersurile. "Am luat legătura cu familiile și cu medicii de la spitalele unde sunt internați cei doi, Spitalul de Arși și Floreasca. Rănile sunt grave, sunt arsuri de gradul III și IV, complicat de tratat în România. Colegul meu deputat Pavel Popescu a contactat un medic din Belgia, care a ajutat și în cazul răniților de la Colectiv. Acesta a blocat pentru minerii noștri două paturi în spitalul de la Charleroi și așteptăm scrisoarea medicală din partea medicilor români. Domnul Raed Arafat ne-a asigurat că, imediat ce hârtiile sunt gata, cei doi vor fi transferați în Belgia cu un avion militar", a explicat Vîlceanu.

Reamintim că Fudulache Gheorghe (40 ani) și Emanoil Grivei (48 ani), ambii electricieni la Complexul Energetic Oltenia, au fost răniți sâmbătă la locul de muncă, în cariera Pinoasa, de flama produsă la un transformator de 6.000 V. 

Rudele unuia dintre ei au povestit că cei doi au mers câteva sute de metri pe jos, după accident, până când au fost preluați de o mașină din carieră și duși la spital. Nu este clar dacă a fost chemată ambulanța.

Vizualizări: 6,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: