Două accidente la Pinoasa, trei victime. Cine sunt răniţii - comunicat CE Oltenia

În data de 21.07.2018, la Cariera Pinoasa din cadrul Complexului Energetic Oltenia S.A., au avut loc două accidente de muncă soldate cu trei victime.

La ora 08.00, maşinistul Deaconescu Gheorghe, în vârsta de 40 ani şi o vechime în muncă de peste 20 ani, în timp ce curăţa materialul din buncărul de deversare al transportorului T69, a fost surprins de un bulgăr de material care în cădere i-a provocat fracturarea piciorului drept, fiind transportat şi internat la Spitalul de Urgenţă din Târgu Jiu.

La ora 09.00 a avut loc cel de-al doilea accident, soldat cu două victime: Fudulache Gheorghe, în vârstă de 40 ani şi o vechime în muncă de peste 21 ani, respectiv, Grivei Emanoil de 48 ani şi o vechime în muncî de peste 28 ani, ambii având ocupaţia de electrician şi primiseră  ca sarcină, prin comanda de lucru, revizuirea circuitului de comandă al transportorului T40.

In urma investigatiilor preliminare efectuate de cadrele medicale de la Spitalul Orasenesc Rovinari, ambele victime au suferit arsuri, prin electrocutare, pe 30% din suprafata corpului, fiind transportate cu un elicopter si o ambulanta la Spitalul de Arsi din Bucuresti. (n.r. – unul dintre bărbaţi a ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în stare gravă).

Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj a deschis anchete pentru cele doua accidente, in paralel fiind efectuate si cercetari interne ale Complexului Energetic Oltenia S.A., de catre comisii stabilite prin decizii ale Directoratului.

Vizualizări: 8,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: