Minerii din CEO nu l-au uitat pe Nicușor Pop. Ce au făcut pentru copiii lui!

Gest extraordinar făcut de minerii din Rovinari pentru cei doi copii rămași orfani după ce tatăl lor Nicușor Pop a murit lângă banda de cărbune. La inițiativa lui Mircea Gherendi, minerii au pus bani pentru a cumpăra o centrală termică pentru locuința în care cei doi copii orfani de ambii părinți stau cu bunicul lor.

Ana și Nicu Pop au primit luni o mică bucurie de la foștii colegi ai tatălui lor. O centrală termică nouă, care să le asigure căldura în locuință. „Cele mai fericite clipe pentru mine sunt acelea când vad oamenii fericiți. La inițiativa mea de a-i ajuta pe copiii fostului nostru coleg Pop Nicușor, Ana și Nicu jr., a reacționat și domnul director general Sorin Boza și am reușit împreună să montăm o centrală pe gaze absolut nouă care începând de azi este perfect funcțională”, a scris Mircea Gherendi, angajat al CE Oltenia, pe pagina de facebook, precizând că centrala a fost plătită de managerul Sorin Boza.

Copiii, ajutați până la finalizarea studiilor

Nicușor Pop a murit la doar 40 de ani, lăsând în urmă doi copii de 15 și 13 ani. Pop era lăcătuș mecanic la Cariera Roșia până anul trecut, când într-o zi normală de lucru a fost găsit mort lângă banda de cărbune. Copiii au rămas în grija bunicului patern, mama lor murind cu câțiva ani înainte, după o boală gravă.

Copiii vor beneficia de sprijin financiar din partea companiei până la finalizarea studiilor, după cum menționa CE Oltenia într-un comunicat din martie 2016. Complexul achită lunar o sumă echivalentă cu 2 salarii brute minime pe economie, iar băiatul de 15 ani va avea asigurat un loc de muncă la absolvirea școlii profesionale.

Vizualizări: 5,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: