Minerii, întâlnire cu parlamentarii. Vine şi Ponta!

Parlamentarii gorjeni sunt chemaţi să stea faţă în faţă cu sindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Principala problemă care va fi dezbătută, vineri, la Motru, este vârsta de pensionare pe care minerii o vor redusă din cauza condiţiilor grele în care muncesc şi a bolilor pe care le dobândesc în cariere.

La întâlnire a confirmat prezenţa şi fostul premier Victor Ponta. Deputatul a anunţat că va ajunge să discute cu sindicaliştii şi administraţia CE Oltenia. Întâlnirea va avea loc vineri, la ora 13.00, la Casa de Cultură din Motru şi a fost stabilită de sindicalistul de la Lupoaia, Nicu Bunoaica. „Deja am trimis invitaţiile pentru vineri. Am trimis la Parlamentul României, pentru ca de acolo să-i dirijeze la Motru, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Mi-au răspuns câţiva parlamentari. Domnul Victor Ponta a spus că vine, a spus că vine şi domnul deputat Alin Văcaru. Mai vine şi domnul Dan Vîlceanu. Întâlnirea va avea loc la ora 13.00. Este o întâlnire pe probleme sociale şi vrem să discutăm despre reducerea vârstei de pensionare. Am mai invitat prefectul de Gorj, primarii de la comunele din zonă. Domnul Sorin Boza nu va putea veni pentru că este plecat în străinătate. Vor veni domnii Olaru şi Ruşeţ la întâlnire. Am mai invitat secretari de stat de la Ministerele Muncii şi Energiei”, a explicat Nicu Bunoaica.

Greva japoneză continuă

La discuţii au fost solicitaţi şi alţi sindicalişti. Între timp, în câteva cariere din CE Oltenia continuă greva japoneză. La Lupoaia, Tismana şi Roşiuţa, de exemplu, minerii muncesc cu banderole albe la braţ. „Am mai chemat şi sindicalişti din sindicatele care au protestat odată cu noi, nu pe ceilalţi care şi-au rezolvat deja problemele. Cei care au fost în grevă japoneză cu noi au fost chemaţi la această întâlnire. În cariere, oamenii poartă banderole în continuare. Sunt mulţi colegi care sunt, în continuare, în grevă japoneză. Tragem un semnal de alarmă”, a mai spus Bunoaica.

Vizualizări: 1,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: