Ministerul Dezvoltării a blocat lucrările la sistemul de canalizare dintr-o comună din Gorj

Decizia luată la nivelul Ministerului Dezvoltării de a nu mai finanța investițiile demarate prin PNDL 2, pe motiv că nu mai sunt fonduri, a blocat deja o lucrare în comuna gorjeană Bălești. Acest lucru a stârnit nemulțumirea primarului din localitate, care speră totuși ca ministerul să se țină de promisiunile făcute și să deblocheze situația în luna august, după rectificarea bugetară.

Lucrările pentru realizarea sistemului de canalizare în satele Tălpășești, Stolojani, Cornești și Găvănești sunt realizate în proporție de 65%, dar din cauză că Ministerul Dezvoltării a anunțat că nu mai sunt bani pentru finanțarea proiectului, investiția a fost sistată.

Aici lucrările au început în 2018 și ar fi trebuit finalizate anul acesta, numai că termenul nu va fi respectat și a fost prelungit tot din cauza lipsei fondurilor.

Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești, este nemulțumit de situație, dar speră totuși ca în luna august să se reia lucrările. ”Este un proiect de înființare sistem de canalizare în patru sate, care a fost executat în proporție de 65%. Constructorul a fost nevoit să sisteze lucrările după ce reprezentanții de la Ministerul Dezvoltării au luat decizia de a suspenda finanțarea prin PNDL2. Deocamdată eu cred în ce a spus ministrul Cseke Attila, că lucrările vor fi reluate în luna august, atunci când Guvernul va avea o rectificare bugetară pozitivă. Lucrarea trebuia să fie gata anul acesta, dar termenul a fost prelungit tot din cauza Ministerului Dezvoltării. Noi nu am avut probleme cu constructorii care și-au făcut treaba, ci doar cu sursa de finanțare. Încă mai am încredere în vocile autorităților, dar până la proba contrarie. Aștept până în august”, a declarat Mădălin Ungureanu.

Valoarea totală a investiției de introducere a sistemului de canalizare în cele patru sate din comuna Bălești se ridică la aproximativ 3.500.000 de euro.

Vizualizări: 1,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: