Record mondial! A înotat 89 de zile, de la izvoarele Dunării la Marea Neagră

Avram Iancu a ajuns, sâmbătă, la Sulina, punctul final în drumul lui de la izvoarele Dunării spre vărsarea în Marea Neagră. Astfel, bibliotecarul din Petroşani a reuşit să stabilească un nou record mondial, fiind primul om care a parcurs înot Dunărea fără costum de neopren.

La Sulina, Avram Iancu a fost aşteptat de sute de oameni, pe melodia “We are the champions” a trupei Queen, strigând „Iancu” şi aplaudându-l atunci când a ajuns la kilometrul 0 din cursă.

“Dragi prieteni, este ultima zi. Este atacul final asupra ţintei pe care mi-am propus-o. Înot de 89 de zile, este a 89-a zi, a 89-a dimineaţă, îi mulţumesc lui Dumnezeu că este o vreme absolut excelentă, condiţii absolut excelente de înot pentru ultimii 25 de kilometri. Sper din tot sufletul să ajung la final. Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine şi sunt convins că veţi fi alături de mine şi în aceşti ultimi 25 de kilometri. Doamne ajută, prieteni!”, a spus Avram Iancu, sâmbătă, înainte de a parcurge ultimii kilometri din cursă.

Avram Iancu are 41 de ani şi este bibliotecar în oraşul Petroşani, din judeţul Hunedoara. Acesta a luat startul în cursa de 2.860 de kilometri pe care şi-a propus să o realizeze înot de la izvoarele Dunării până la Marea Neagră, în data de 20 iunie, din oraşul Donaueschingen, din Germania.

După finalizarea cursei, Avram Iancu a devenit primul om care reuşeşte să înoate toată Dunărea doar în slip şi cu cască pe cap. Înaintea sa, sunt doi înotători din Slovenia şi Canada care au parcurs distanţa, fiind îmbrăcaţi în costum de neopren şi având labe de înot. (M.F.)

Vizualizări: 3,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: