Nu-și poate prelua încă mandatul de primar

Judecătoria Novaci a amânat pentru miercurea viitoare, 6 iulie, validarea mandatului de primar al comunei Bumbești-Pițic câștigat duminică de liberala Irina Cojocaru.

„Încuviințează cererea de amânare”, a decis, miercuri, instanța, fără a fi comunicate alte detalii.
Potrivit Codului Administrativ, „mandatul primarului declarat ales este validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri, în procedură necontencioasă”.

Validarea se realizează la judecătorie, după depunerea raportului detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale, potrivit legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, prin încheiere pronunțată în camera de consiliu, fără a fi aplicabilă procedura de regularizare a cererii.

Viceprimărița din Bumbești-Pițic a câștigat alegerile parțiale cu peste 61% din voturi, fiind votată de 770 de alegători. Candidatul PSD, Florin Sabin Martescu, a obținut 32,82% sin sufragii, reprezentând 412 voturi.

Ceilalți patru competitori au adunat la un loc 73 de voturi. Cele mai puține, respectiv cinci voturi, au ajuns la candidatul PMP, Ion Jega.

Fostul primar PSD a fost condamnat și încarcerat înainte de Paști pentru fraudă cu subvenții agricole.

Galerie foto


Vizualizări: 1,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: