Șapte contestații după alegerile din PNL Motru

Alegerile de la PNL Motru, câștigate sâmbătă de Dan Matei, au fost contestate. Cel puțin șapte astfel de sesizări au fost depuse la Biroul Permanent Județean al PNL Gorj.

Principalul motiv de contestare este acela că Dan Matei și-a depus candidatura cu o zi înainte de alegeri, nu cu cinci zile înainte, cum impune statutul. Singura persoană care și-a depus candidatura în termenul statutar a fost fosttul primar Gigel Jianu, doar că acesta a fost numit vineri în Directoratul Complexului Energetic Oltenia și nu a mai putut candida sâmbătă.

Dacă tot erau alegerile convocate, liberalii din Motru au făcut un artificiu, înlocuind candidatura lui Gigel Jianu cu cea a fostului său consilier, Dan Matei.

Nu a fost însă singurul motiv de contestare. Într-una din sesizări se arată că pe convocator au fost trecute persoane care nu pot face dovada că sunt înscrise în PNL. “Calitatea de membru PNL se dobândește ca urmare a deciziei BPL, validate de BPJ”, se arată în sesizare, la ședința de alegeri participând persoane fără adeziune aprobată în prealabil de Biroul Permanent Local al PNL Motru.

Mai mult, în baza națională de date a PNL Motru sunt trecute 37 de persoane cu drept de vot, iar pe lista întocmită pe 26 iunie au fost circa o sută.

Plata cotizației era o altă condiție de participare la alegeri, și aici fiind semnalate nereguli. “Plata cotizației de către un membru după vizarea convocatorului nu conferă acestuia dreptul de a vota în cadrul ședinței de alegeri”, susțin contestatarii.

Aceștia cer anularea alegerilor și reluarea acestora. (A.A.)

Vizualizări: 1,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: