Ministerul Sportului dispare în noua formulă de guvern!

Schimbările de pe scena politică vor produce modificări și în sportul românesc. Ministerul Sportului va fi transformat în Agenția pentru Sport, una ce va fi subordonată Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Ministerul Sportului dispare din România, fostul ministru, Eduard Novak, având o reacție dură după decizia luată de Guvern.

Ministerul Sportului urmează să dispară ca instituție şi se va transforma în Agenția pentru Sport, care va fi integrată în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Fostul ministru al Sportului, ştia de mai mult timp de această mutare şi se pregătoe de plecare de câteva săptămâni.  „Știe că la rotativă nu va avea mai avea cum să ocupe acest post. A început deja să-și strângă lucrurile din cabinet. Se vede cu ochiul liber că așteaptă să fie înlocuit. Oamenii din minister în afara celor de la cabinetul lui abia așteaptă să plece. A creat un adevărat haos în sportul românesc. Oamenii aveau nevoie de un factor de echilibru nu de unul destabilizator, în condițiile în care și așa sportul aproape că nu există la nivel de interes în această țară. Mă refer pentru guvernanți”, a precizat o sursă din cadrul ministerului pentru Prosport.

Astfel, destinele sportului românesc vor trece la Ministerul Familiei, şi  se așteaptă ca noul șef să fie Gabriela Firea, cea care conduce Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, nu a văzut cu ochi buni această comasare. „Știți cum este, se poate întâmpla orice. Cred că nu (n.red. – nu ar fi potrivită comasarea Ministerului Sportului cu Ministerul Familiei). Sportul ar pierde din putere, iar sportivii au nevoie de această putere acum. Ideea noastră este de a revigora sportul românesc, avem nevoie de această forță. Prea mult timp sportul românesc a fost tratat ca a doua sau a treia prioritate. Am ajuns la acest nivel în Ministerul Sportului și cred că sportul are nevoie de acest minister. Eu cred că am făcut o treabă bună, sportivii au avut rezultate, avem Strategia Națională pentru Sport aprobată, și cred că avem multă șansă și în viitor”, spunea Eduard Novak, fost ministru al Sportului.

Vizualizări: 642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: