Ministru PSD, despre Ponta: Minte cum respiră!

Pentru că nu renunță la lupta pe care o duce cu Liviu Dragnea, care nu îi mai dă replicile de multă vreme, Victor Ponta primește reacții în continuare de la apropiați ai liderului PSD. Proaspătul ministrul al dezvoltării regionale și al fondurilor europene, Paul Stănescu, de la Olt, a vorbit sâmbătă despre războiul pe care fostul lui șef de partid îl are cu actualul lider al PSD.

Paul Stănescu nu a ezitat să spună despre deputatul de Gorj că „minte cum respiră”, lucru pe care în trecut doar Traian Băsescu l-a mai susținut. Acum și cei din PSD par să fi ajuns la această concluzie, chiar dacă, între timp, Ponta a acumulat patru mandate de parlamentar pentru partidul pe care l-a părăsit în această vară. „Chiar regret ce face Victor Ponta astăzi și știți bine, împreună cu toți colegii mei, ce efort s-a depus la Olt pentru alegerile prezidențiale din 2014. Chiar regret din suflet acest lucru, pentru că eu chiar am crezut, poate am fost naiv, că Victor Ponta într-adevăr poate să fie un om care poate să facă politică cu multă maturitate. Din păcate, m-am înșelat. (...) Să citez un clasic în viață, îmi pare că-l citez și sunt de acord cu el și e pentru prima dată când sunt de acord cu el, că Victor Ponta minte cum respiră. Atât pot să vă spun”, a declarat, la Slatina, Paul Stănescu.

„A trădat partidul fără nicio reţinere”

Pe același ton nu tocmai plăcut a vorbit, de fapt, a scris, pe Facebook, și fostul șef al SPP, generalul Dumitru Iliescu. Acesta a povestit cum a venit Ponta cu Oprea la el acasă pentru a-l ajuta pe deputatul de Gorj să prindă o funcție importantă la București. Ulterior, generalul și-a dat seama că Mircea Geoană era trădat de cineva din anturajul său pentru a pierde alegerile din 2009 și, evident, indiciile lui Iliescu duc spre Ponta. „Domnul Ponta dorea să ocupe funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, funcție care în acel moment era deținută de domnul Valer Dorneanu. Și el și Oprea, care-l susținea puternic, au motivat că doresc să devină vizibil și să capete experiență, în încercarea de a accede într-o funcție importantă în conducerea partidului. La acel moment, m-a convins și chiar i-am spus să se pregătească în mod serios și că daca o face cum trebuie, el va fi următorul președinte al partidului. Am vorbit cu cei ce decideau acest lucru, le-am recomandat să îl ajute și așa s-a și întâmplat. În acel moment, nu m-am gândit că domnul Ponta poate să trădeze partidul, în modul în care a făcut-o. Când domnul Geoană mi-a spus că dorește să îl ia în echipa restrânsă, cu care dorea să se deplaseze, la întâlnirile cu electoratul în județe, nu m-am opus, deși îmi sosiseră semnale că domnul Ponta nu joacă cinstit. Aveam să rămân surprins, când am constatat că era mereu în legătură cu cei din echipa adversă. Știam conexiunile lui cu binomul și cei din jurul acestuia, dar îmi venea greu să cred că va trăda fără nicio reținere”, se arată într-un pasaj din postarea mai amplă pe care generalul Iliescu a făcut-o pe pagina sa de socializare.

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: