Punct și va urma

După ce treci prin câteva experiențe în plan personal, îți dai seama că nu există coincidențe.  Lucrurile se întâmplă într-un anumit fel pentru că acesta este cursul lor și nu datorită unei sincronizări magice petrecută într-o clipire de ochi. Dintotdeauna, oamenii și-au pus întrebări referitoare la semnificațiile vieții. În toate culturile au apărut diferite învățături filosofice și legende captivante, care servesc drept răspunsuri la misterele încă neelucidate de omenire. Astfel a apărut și Legenda Firului Roșu, originară din Japonia. Pentru persoanele care cred în destin, dar și pentru cele care încă au dubii în privința situațiilor considerate a fi predestinate, această legendă este un reper credibil și cât se poate de obiectiv. Printr-un experiment simplu, semnificația din spatele ei poate fi vizualizată logic. Privind adânc în interiorul propriului corp, îți poți analiza complexul de vase de sânge care face legături între toate părțile corpului. Acestea sunt ca niște râuri dătătoare de viață, ce îți angrenează întregul organism. Un canal extrem de important în cadrul său este cel care conectează inima cu degetul cel mic de la mână. Format de artera ulnară, acesta transformă degetul în cel mai notabil "exponent" al inimii. În acest detaliu anatomic își are originea și obiceiul din multe culturi de a încrucișa degetele mici în cazul unui jurământ sau în luarea unui angajament.

Legenda japoneză spune că acest fir care pornește din inimă își continuă traiectoria dincolo de vârful degetului. Se intersectează pe parcursul vieților cu corzile roșii ale altor oameni, realizând astfel conexiuni între inimi. Soarta unește persoanele care fac parte din această rețea de legături spirituale. La un moment dat, cei predestinați a se întâlni vor avea această ocazie, trecând peste obstacole precum timpul sau distanța, ori prin circumstanțe neprielnice. Și această întâlnire care poate suferi amânări din cauza drumurilor anevoioase ale firelor aduce schimbări majore în viețile lor. Aspectul cel mai îmbucurător e că firele nu vor fi niciodată rupte și că pot duce la relații ce dăiunuiesc în timp. Prin acest concept de Fir Roșu descoperim și că teoriile despre viață transced dincolo de corpul fizic. Prezența noastră pe Pământ este una cu Universul și există mai multe căi prin care putem înțelege această unitate.  

Există o mulțime de exemple de cupluri din această lume care au rămas separate pentru o anumită perioadă de timp, din cauza a diferiți factori, iar unele dintre ele au fost subiectul filmelor și cărților. Deși nu suntem conștienți de majoritatea acestora, există și câteva celebrități despre care am auzit și care servesc drept exemplu în acest sens. Anul acesta a început triumfător pentru Daniel Negreanu, în viața sa personală, datorită logodnei cu prima lui iubire, Amanda Leathermen. Ei au apărut împreună în public când erau mai tineri, au fost într-o relație pentru o perioadă de timp, dar căile lor s-au separat la un moment dat. Și acum ei servesc drept dovadă că există simpatii neterminate care își găsesc calea spre un sfârșit fericit. Printre cuplurile ale căror povești au devenit inspiraționale se numără și Justin Timberlake și Jessica Biel, care au fost împreună începând cu anul 2007 și până în martie 2011. În perioada despărțirii, declarațiile lui Justin cu privire la fosta lui parteneră erau adevărate dovezi de iubire, iar în luna octombrie a aceluiași an inevitabilla reconciliere s-a produs. În tiparul iubire între o vedetă din lumea muzicii și o alta din lumea filmului se încadrează și Miley Cyrus și Chris Hemsworth, care s-au cunoscut în 2009, s-au logodit, dar curând, repetatele despărțiri și împăcări au dus la un final și la o separare. Perioada de tranziție și evoluție a lui Miley a fost apoi evidentă pe parcursul anilor prin aparițiile sale excentrice, iar în 2016 cei doi au revenit împreună în atenția publicului. În prezent, cei doi sunt căsătoriți.

Fiecare om își pune la un moment dat întrebări cu privire la motivele pentru care o anumită persoană a intrat în viața sa; iar conceptul de soartă există tocmai pentru a ne ajuta să ajungem până în punctul în care suntem capabili de a aduce schimbarea în propria viață sau a celorlalți. Cei care cred în destin, deși sunt uneori derutați de absurdul anumitor întâmplări, sunt conștienți că există un anumit mod în care trebuie să se desfășoare lucrurile. Și toți vom ajunge într-un ritm propriu la sufletele noastre îndepărtate. După cum ar spune japonezii, fiecare viață are o anumită cotă de obstacole, iar întâmplările prin care trecem nu sunt deloc întâmplătoare.

Vizualizări: 604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: