Ministrul Pop: Sporurile din învățământ, reglementate joi

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat luni, la Târgu-Jiu, că joi va fi dată Hotărârea de Guvern care va reglementa toate sporurile în sistemul de învăţământ preuniversitar. Precizarea a venit în contextul în care mai mulți directori de școli din Gorj l-au acuzat pe inspectorul școlar general Ion Ișfan de faptul că a scos ilegal sporul de calculator.

"Discuţii pe tema sporului pentru condiţii vătămătoare, noi avem pregătită Hotărârea de Guvern în baza legii salarizării unitare, Ministerul Educaţiei Naţionale trebuie să elaboreze această Hotărâre de Guvern care prevede clar care sunt sporurile în învăţământul preuniversitar. S-a întârziat această HG nepermis de mult şi nu din cauza Ministerului Educaţiei Naţionale, ci poate la comun cu Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii. Din datele mele, avem toate avizele şi joi vom avea HG care reglementează toate sporurile în sistemul de învăţământul preuniversitar. (...) Memoriile primite de la Gorj şi alte judeţe sunt în verificare. Au fost mai multe memorii. Problema sporului de calculator a fost la Gorj şi în două inspectorate din Capitală. Răspunsurile vor veni de la directorii din minister, nu de la mine. Unii au primit răspuns la memorii, unii nu. (...) Dacă avem calculatoare care afectează salariaţii este obligaţia angajatorului să schimbe calculatoarele. În HG vor fi prevăzute toate condiţiile de acordare a sporurilor. Legat de sporurile pentru performanţă, avem alte mecanisme de recunoaştere; gradaţia de merit - aici trebuie să ne aplecăm atenţia mult mai mult", a spus Pop.

Ministrul a precizat că hotărârea de guvern va reglementa situația din viitor, iar în privința sporurilor date până acum, acestea vor fi restituite doar dacă nu au fost legale. (A.A.)

Vizualizări: 2,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: