Miruță susține că 40 de salariați ai CE Oltenia au murit în acest an

Președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, trage un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de decese de la Complexul Energetic Oltenia. “Din păcate, un nou muncitor din CEO a murit în aceste zile la locul de muncă la Cariera Peșteana, la numai 48 de ani, în urma unui infarct. După 30 de ani de activitate! Să-i fie țărâna ușoară! Conform surselor sindicale, 40 de muncitori din mineritul gorjean au murit doar în acest an din cauza unor accidente de muncă sau a unor boli profesionale”, a scris Miruță pe pagina de socializare.

Acesta a precizat însă că Sindicatul Energia din Rovinari așteaptă de 6 luni răspuns din partea conducerii CEO la “solicitarea legitimă cu privire la numărul colegilor lor care au murit, fie în accidente de muncă, fie în urma unor boli profesionale”.

Miruță spune că va face și el o cerere de informații: “Cer conducerii CEO, în calitate de parlamentar de Gorj, să dea, în cel mai scurt timp, răspuns la solicitarea legală și legitimă a Sindicatului Energia din Rovinari. Voi face eu însumi pe cale legală o asemenea solicitare. Trebuie să știm adevărul: Câți lucrători și-au pierdut viața în CEO în ultimul deceniu prin accidente de muncă sau ca urmare a bolilor profesionale dobândite la locul de muncă?”.

Decesul a zeci de salariați pe an este o realitate de mulți ani la Complexul Energetic Oltenia, dar în foarte puține cazuri s-a demonstrat că ar fi vorba de boli profesionale.

Vizualizări: 2,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: