Rujan: CE Oltenia nu trebuie să mai fie căpușat politic

Condițiile de lucru din minerit și energie au fost comentate și de către senatorul social-democrat Cristi Rujan. Acesta este de părere că o vină o au și sindicatele din cadrul companiei energetice.

Rujan spune că CE Oltenia nu mai trebuie căpușat politic, iar cei care iau deciziile să fie chiar profesioniștii. Afirmația vine în contextul în care ultima perioadă a venit cu tot mai multe accidente de muncă. Minerii din carierele Complexului Energetic Oltenia se plâng în mod repetat de condițiile în care muncesc zi de zi.

”Noi am zis că ar fi cel mai bine ca CE Oltenia să nu mai fie căpușat politic. Deciziile să fie luate exclusiv în raport cu elementele tehnice și de management. Trebuie să lăsăm specialiștii din CEO să își facă treaba. Sunt mulți specialiști acolo. Cei care se pricep la gestionarea unor probleme financiare să vină cu soluții pentru a fi aduse îmbunătățiri. Cu tot respectul pentru liderii de sindicat, dar au fost parte mereu a procesului din CE Oltenia. Pe lângă probleme de natură socială, trebuie să se îngrijească în relația lor cu patronatul. În ultimii ani nu au mai reprezentat o forță veritabilă care să fie un partener viabil pentru a purta discuții cu patronatul”, a spus Cristinel Rujan, la Radio Infinit.

Schimbarea de guvern ar putea aduce alți șefi la CE Oltenia.

Vizualizări: 1,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: