Mitrescu explică de ce este linişte la CEO

Constantin Mitrescu, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie, a explicat de ce sindicaliştii nu au nimic de reproşat directorului general Sorinel Boza. Mitrescu spune că o mulţime de salariaţi au primit clase de salarizare în plus, iar alţii vor beneficia de creşteri salariale până la finele acestui an.

„Anul acesta sunt vreo 1.500 de avansări. 835 sunt cei cu clasa sub 10, au mai fost inginerii pe nivelul 5 care au trecut pe 4, cam 100 şi ceva. Mai sunt vreo 500 pe locurile de muncă cu reducerea discrepanţelor, cum e la sudori. Cred că se vor mai face 600 până la sfârşitul anului. De aceea e linişte, nu că e Cântarea României”, a declarat Constantin Mitrescu.  

Sindicalistul a explicat că aproape toţi sudorii de la nivelul CE Oltenia vor avea din luna noiembrie clase mai mari de 20. „Anul acesta au crescut salariile, veniturile la toată lumea. Ciurel n-a tăiat din salariile de bază, ci din primele de vacanţă, primele de energie, de murături. Doar la TESA le-a tăiat din salariile de bază, de salariile muncitorilor nu s-a atins. În schimb a tăiat acele prime, care aduceau undeva la 500 lei net pe lună. Acum este la primele anuale mai mult decât era pe vremea lui Ciurel, ca şi cuantum bănesc. Nu sunt patru prime, sunt trei care le depăşesc”, a mai spus Constantin Mitrescu.  

Vizualizări: 1,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: