Morega, convins că Ponta îi bagă strâmbe la şefii PNL

Dan Ilie Morega ar putea pierde şefia PNL Gorj la acest sfârşit de săptămână. Ludovic Orban este cel care susţine schimbarea ce ar urma să aibă loc la vârful PNL Gorj, cel vizat de acest demers spunând că, de fapt, totul nu este decât o manevră a lui Victor Ponta, prin care PSD doreşte să-i ţină sub papuc pe liberalii din judeţ. Morega nu este singurul politician din Gorj care îl acuză pe pesedistul Ponta de amestec în treburile altor partide, acuzaţii similare fiind lansate de conservatorul Ilie Petrescu şi peremistul Ion Fugaru.

Ludovic Orban se pregăteşte să-i ceară azi demisia "bunului său prieten" de la Gorj, aşa cum îl considera anul trecut pe Dan Ilie Morega.  Acesta din urmă susţine că, de fapt, cererea respectivă este făcută la intervenţia lui Victor Ponta, vicepreşedinte al PSD şi deputat de Gorj, supărat că, de la liberali, doar Radu Angheloiu a mai rămas cu social-democraţii în Consiliul Judeţean. Morega afirmă că Orban i-a declarat telefonic faptul că are unele obligaţii faţă de Ponta şi că nu poate să lase PNL Gorj să rupă alianţa cu PSD în Consiliul Judeţean, după ce Delegaţia Permanentă a filialei a decis cu unanimitate să se alieze cu PDL şi să formeze o nouă majoritate la nivel de judeţ.

„Nu răspund la dictatul lui Ponta”

"Eu prefer să nu mai fiu în partid decât să răspund la dictatul lui Ponta şi Orban, pentru că nu vreau să anexez PNL la PSD. Ponta a făcut presiuni la Orban, iar Orban m-a sunat şi mi-a spus că are nişte obligaţii la Ponta. Nu sunt de acord cu aşa ceva, mai ales că liberalii pierd dintr-o asemenea înţelegere, iar Orban, de data aceasta, este cel care se situează total în afara statutului partidului. E mai mult decât mă puteam aştepta să mi se spună mie să rămân în alianţă cu PSD-ul, în contextul în care PSD-ul n-a făcut pentru PNL şi aleşii săi nimic. Doar Radu Angheloiu a rămas pesedist şi spun asta şi pentru că, la şedinţe, el nu stă lângă colegii lui liberali, ci e lângă cei de la PSD, cu care se înţelege foarte bine", spune preşedintele PNL Gorj.

Deputatul Morega declară că o eventuală schimbare a sa din funcţia de preşedinte nu îl va face să sufere întrucât, în afara procentelor electorale, partidul nu i-a adus alte satisfacţii personale.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că va propune, la şedinţa Consiliului Naţional Executiv, schimbarea lui Dan Ilie Morega din funcţia de preşedinte al filialei Gorj, pe care o deţine interimar, secretarul general al formaţiunii, Radu Stroe, având la rândul său o poziţie tranşantă. Nemulţumirea acestora a fost generată de faptul că liderul PDL Gorj, Ionel Manţog, a participat marţi seara la o întâlnire a Biroului Politic al PNL Gorj.

Interesele lui Orban…

De asemenea, liderul liberalilor gorjeni declară că reacţiile lui Orban la adresa sa se produc în contextul apropierii congresului extraordinar al partidului, congres la care va fi aleasă o nouă conducere, Morega fiind în urmă cu un an primul şef de organizaţie din cadrul PNL care a propus public o candidatură a cuplului Crin Antonescu – Ludovic Orban pentru şefia PNL. "Vine Congresul şi Orban încearcă nu doar la Gorj, ci şi prin alte organizaţii, să se asigure că are oamenii care să îl mai voteze. De data aceasta eu şi colegii mei din filială îl vom susţine doar pe Crin Antonescu, pentru că este omul care apreciază munca depusă pentru partid şi care a fost de acord ca organizaţiile judeţene să găsească cele mai bune soluţii pentru ele în perioada de opoziţie. Orban nu a făcut decât să deschidă cutia Pandorei şi spun asta pentru că m-au sunat deja foarte mulţi colegi care să mă întrebe dacă a luat-o sau nu pe arătură", mai spune Morega.

…şi ale lui Ponta

Deputatul Victor Ponta nu a dorit să comenteze declaraţiile lui Dan Ilie Morega, acesta precizând doar că "să fie sănătos şi să ne lase cu politica". Numele lui Ponta apare într-unul din cele două dosare penale în care Morega a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, într-o convorbire telefonică liderul liberal cerându-i, în 2007, şefului Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, să anuleze o amendă aplicată de un subordonat al său primarului PSD din Baia de Fier. Morega spune în acea convorbire că amenda trebuie anulată "ca să nu-l supărăm pe Ponta", ulterior, şi primarul şi şeful SGA, dar şi inspectorul care au anulat amenda fiind trimişi în judecată alături de Morega pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Angheloiu ajunge şi el la Braşov

Liberalii au la acest sfârşit de săptămână o serie de întâlniri cu caracter politic, aleşii locali din teritoriu fiind şi ei chemaţi acolo. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu, ajunge şi el la întâlnirile de la Braşov, dar nu pentru a prelua şefia organizaţiei, ci pentru a participa la Congresul Aleşilor Locali. "Nu e nicio discuţie ca eu să devin preşedinte al organizaţiei şi nici nu se poate atâta timp cu care filiala are un preşedinte cu care eu nu am avut conflicte. Domnul Orban a spus doar că va propune înlocuirea domnului Morega, dar asta nu înseamnă că propunerea respectivă este şi aprobată", a menţionat Angheloiu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: