Morega prevesteşte revenirea PNL la guvernare

Oracolul din Padeş, aşa cum i s-ar putea spune liderului PNL Gorj, prevesteşte acum că partidul său va reveni la putere după 1 ianuarie 2010, conform propriilor calcule politice. Dan Ilie Morega e convins că actuala coaliţie guvernamentală va înceta să mai existe la începutul toamnei, iar, ulterior, soarta guvernării va fi decisă de câştigătorul alegerilor prezidenţiale.
 Dan Ilie Morega se riscă şi de data aceasta şi iese la rampă cu declaraţii care pe unii s-ar putea să-i pună pe gânduri, iar pe alţii să-i facă doar să zâmbească. Oracolul de la Padeş profeţeşte de data aceasta nici mai mult nici mai puţin că într-o jumătate de an partidul său va fi din nou unul guvernamental, aşa cum, evident, îşi doresc acei colegi de-ai săi care nu au părăsit căruţa liberală în perioada de opoziţie de până acum. Deputatul afirmă că liderul PSD, Mircea Geoană, are şansele cele mai mici pentru a deveni preşedinte al României, el spunând că Traian Băsescu şi Crin Antonescu pot fi consideraţi favoriţii luptei electorale pentru preşedinţia României. Preşedintele liberalilor gorjeni susţine că în cazul unei confruntări între Băsescu şi Geoană actulul preşedinte are toate şansele să îşi reînnoiască mandatul, fapt care va duce la formarea unei noi coaliţii guvernamentale.
 "Sunt mai mult ca sigur că vom reveni la guvernare şi asta o arată calculele politice ale momentului. După 1 ianuarie PNL va guverna mai degrabă decât unul din cele două partide aflate acum la putere. Sunt două variante de luat în discuţie, una dintre ele fiind cea cu Crin Antonescu în turul doi, caz în care ar câştiga alegerile indiferent cu cine va lupta şi atunci sigur va fi un alt guvern, probabil cu PDL, în opinia mea, pentru că suntem mult mai apropiaţi unii de alţii, prin prisma trecutului. Varianta a doua e cu Mircea Geoană şi Traian Băsescu, variantă în care Geoană va mânca bătaie. Crin Antonescu a spus că într-o astfel de situaţie îşi va lăsa alegătorii să aleagă singuri, să decidă ei cu cine vor vota, iar noi îl vom susţine pe câştigător, iar acesta va fi Traian Băsescu", spune Morega.
 
 În toamnă scăpăm de "struţo-cămila" PSD – PDL

 Îi vedeţi pe cei din PSD în opoziţie, că tot le place lor, de la Mircea Geoană sau Victor Ponta până la Ion Călinoiu sau Liviu Dragnea, să critice PDL toată ziua? Oracolul de la Padeş nu are niciun dubiu că după ce se va termina perioada concediilor de vară scena politică va fi măturată de o tornadă, că tot sunt la modă zilele acestea discuţiile despre astfel de fenomente, în urma căreia PSD se va trezi în opoziţie, dacă nu va face singur pasul spre aşa ceva până atunci.
 "Actuala struţo-cămilă nu va mai exista pentru că şandramaua se va distruge prin septembrie-octombrie. După analizele mele, nu după visele pe care le am noaptea, e clar că de la începutul anului viitor vom avea o altă formulă de guvernare, în care PNL va fi parte. Eu personal înclin să cred că ne-am înţelege mai bine cu PDL pentru că, din discuţiile pe care le-am avut şi eu cu ei, certurile din fosta Alianţă DA par o nimica toată pe lângă vorbele grele care se aruncă în interiorul actualei coaliţii aflate a putere şi lucrurile nu mai pot continua aşa", spune Morega.
 Liderul PNL Gorj a fost primul reprezentant al partidului care a solicitat după alegerile parlamentare de anul trecut organizarea unui congres extraordinar al partidului pe motiv că fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu a luat de unul singur decizia de a lăsa partidul în opoziţie. Morega a fost apoi primul liberal care l-a susţinut pe Crin Antonescu pentru o candidatură la şefia PNL, el menţionând acum că nu va da greş nici în privinţa declaraţiilor conform cărora partidul va reveni la putere după alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului.


Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: