Banţa fabulează în lupta cu Morega

Victor Banţa a schimbat registrul în lupta cu Dan Ilie Morega şi a trecut la fabule şi pilde publicate pe blogul său personal. Fostul prefect se află până la sfârşitul lunii în concediu pe litoralul românesc şi, chiar şi aşa, nu pare dispus să renunţe la lupta începută cu o săptămână în urmă. Inspectorul guvernamental a întrerupt seria de articole intitulate "Momentul Adevărului" pentru a posta pe blogul său o fabulă, intitulată "Apel către lichele şi slugile lor".
 Gigi Ciuncanu

 "De la o vreme, Pădurea s-a umplut de lichele care jefuiesc orice găsesc în cale precum hienele. Se uită cu disperare în stânga şi în dreapta, în spate şi în faţă şi înfaşcă prada, dar niciodată nu privesc în sus, acolo unde ar trebui ... Ele îşi cumpără "slugi" necuvântătoare, negânditoare, care execută tot ceea ce li se cere şi se scaldă în permanenţă în mocirlă cu burţile flasce şi îndestulătoare. Slugi tâmpe şi dobitoace care ar fi în stare să-şi mănânce apropiaţii dacă ar fi înfometate şi stăpânul le-ar cere asta!", scrie Banţa în prima parte a fabulei sale, fabulă care nu este în versuri, fostul prefect nestăpânind încă probabil arta rimelor.
 Fabula lui Banţa are personaje precum Leul, Marele Urs şi lichelele care îşi schimbă stăpânii fără mari probleme pentru a câştiga un ban în plus. Morala fabulei este, în opinia fostului prefect devenit scriitor, aceea că lichelele ar trebui să ocrotească pădurea, care are resurse limitate". Înainte de a scrie fabula respectivă şi de a pleca pe litoral, Banţa postase pe blogul său mai multe atacuri la adresa liderului PNL Gorj Dan Ilie Morega. Cei doi s-au atacat reciproc şi s-au acuzat de diferite jocuri politice, Banţa menţionând la un moment dat că, dacă va avea susţinere în organizaţie, va candida pentru preşedinţia filialei, lucru care nu reiese din fabula de ieri, fabulă care continuă însă războiul dintre cei doi.
 "Dintre toate lichelele, probabil că aţi cunoscut multe, dar există una care îşi spune sieşi, Licheaua Şefă. Când era la ciolan, Licheaua Şefă voia să işi plaseze slugile în toate locurile călduţe ale pădurii şi, când nu reuşea, imediat îşi asuma totul ca şi cum ea ar fi făcut totul posibil în speranţa că va mai câştiga încă o slugă. Mai grav nu e acest lucru, ci faptul că Licheaua încerca să ia toate alunele, iarba, ghinda, rădăcinile şi ciolanele din pădure ca să lase bietele dobitoace fără hrană. Încerca să oblige pe regele pădurii, Leul, ca paza la mina de diamante a celor 7 pitici, să o dea doar la gaşca de hiene a sa. Ca să fie sigură, Licheaua, vorbi şi cu Piticul Şef ca mina lor de diamante să fie pazită de cealaltă gaşcă de hiene înfometate, astfel încât Licheaua să înhaţe ciolanul indiferent care gaşcă de hiene va păzi diamantele. Nu avu sorţi de izbândă Licheaua, pentru că Leul şi cu Piticul Şef vorbiră şi îşi dădură seama ce voia Licheaua şi nu îi făcură jocul", mai fabulează Banţa pe blogul său într-un mod extrem de "subtil" la adresa unor personaje despre care va vorbi probabil după ce se va întoarce din concediu.
____


Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: