Banţa – un nou atac la Morega

Victor Banţa a lăsat deoparte fabulele pe blogul său şi a trecut la scris lucruri mai serioase şi ceva mai concrete, cum ar fi faptul că Laurenţiu Ciurel şi Ion Răuţ nu au făcut declaraţii publice în ultimele zile de capul lor, ci la îndemnul lui Dan Ilie Morega. Fostul prefect susţine că preşedintele PNL Gorj a creat astfel o diversiune pentru ca opinia publică şi jurnaliştii să vorbească mai puţin despre subiectele care îl vizau pe Morega.  
 Cu laptopul în poală, pe plajă, la Mamaia, unde este în concediu, Banţa devine activ pe blogul său mai ales înspre miezul nopţii, când îşi postează pe net dezvăluirile sau opiniile pe care le formulează şi ca inspector guvernamental, funcţie care nu-i permite nici măcar o clipă să facă politică. Fostul prefect e convins însă că declaraţiile făcute la începutul săptămânii de Ciurel şi Răuţ nu au fost unele întâmplătoare, ci, aşa, "la derută", ca să mai uite lumea de spusele sale la adresa lui Morega. Banţa ar trebui crezut la acest capitol fie şi numai pentru că până mai anul trecut era un apropiat al lui Morega şi, deseori, "muşca" din adversarii politici pe care fostul său şef de partid nu-i critica direct din diferite considerente. Liderul liberal a fost ţinta unor dezvăluiri şi atacuri din partea adversarilor săi din partid, Banţa fiind convins că, astfel, subiectele respective au rămas în plan secund atâta timp cât Ciurel şi Răuţ au vorbit despre cu totul alte probleme, venind astfel în ajutorul lui Morega.
 Banţa şi-a reluat seria relatărilor personale pe blog, acesta scriind acum un nou episod din "Momentul Adevărului", episod în care povesteşte despre presiunile pe care Morega le-a făcut asupra sa pentru a o schimba de la şefia Autorităţii de Sănătate Publică pe Mariana Sfichi. Fostul prefect spune că fosta directoare, trecută în lumea celor drepţi între timp, i-a pus demisia în faţă, dar el nu i-a acceptat-o, Sfichi nedorind să fie supusă unor presiuni politice. Banţa spune că Morega încerca atunci să îl repună în funcţie pe fostul director Aristică Moroşanu, lucru cu care nu a fost de acord nici ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu.
 
 Vorbe de pe blog

 "La doar două luni după ce am fost numit prefect, mult iubitul şi stimatul "erou în muncă socialistă", a trimis la mine un mai vechi prozelit al său, pe cetăţeanul Valerică Barbulea, pentru a mă determina să merg cu el la Ministerul Sănătăţii spre a-l susţine pe dr. Moroşanu la conducerea ASP Gorj, deoarece, chipurile, dna Mariana Sfichi ar fi făcut un management defectuos la ASP şi ar fi cheltuit banul public ineficient. Nu am promis nimic atunci, ci doar că mă voi implica pentru a afla adevărul şi, la primul Colegiu Prefectural, după solicitarea cu pricina, am dezbătut acest aspect. Colegiul Prefectural a decis imediat un control la ASP, făcut de Corpul de Control al Prefectului. După control, totul s-a dovedit că vina pentru eventualele nereguli în contractele de achiziţii ar fi aparţinut fostului director şi nu doamnei Mariana Sfichi. Din acest motiv eu nu am fost de acord nicio clipă cu schimbarea acestia din funcţie, cu toate că doamna Mariana Sfichi mi-a spus personal că nu doreşte această funcţie cu orice preţ şi că îmi înaintează demisia, numai să fie lăsată în pace. Nu am putut să fiu de acord cu acest gen de demnitate al domniei sale şi nici nu am vrut să recomand o altă persoană în funcţia de director al ASP Gorj, pentru că nu aveam niciun motiv. Atunci, cetăţeanul Morega Ilie Dan şi cu prozelitul său Valerică Barbulea, recompensat de altfel cu multe consilii de administraţie şi cu o slujbă bună în gestiunea domeniilor statului din Gorj, au început să mă atenţioneze că voi fi analizat în biroul politic – de ce oare? Drept pentru care am încheiat cu ei orice discuţie pe această temă şi am informat imediat pe ministrul sănătăţii-dl. Eugen Nicolăescu-despre situaţia ivită şi de modul în care am procedat. Dl Eugen Nicolăescu ştia exact situaţia de la Gorj, pentru că şi corpul său de control făcuse un control şi nu vroia deloc să îl (re)pună director la ASP GJ pe dr. Aristică Moroşanu – nici nu m-a interesat de ce, iar apoi m-a felicitat pentru modul în care am abordat şi rezolvat problema", scria ieri Banţa pe blogul său.


Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: