Turburea va avea viceprimar după înmormântarea lui Ursulescu

Consilierii locali din Turburea se vor reuni azi în şedinţă ordinară, dar nu vor alege un primar nou, în locul lui Adrian Daniel Ursulescu. Locul lăsat liber de edilul decedat în urma accidentului rutier de miercuri dimineaţa va fi ocupat de abia săptămâna viitoare. Secretarul comunei, Maria Goanţă, cea care deţine temporar şi funcţia de primar, spune că toţi consilierii au fost de acord să participe la şedinţa ordinară de Consiliul Local din cursul după-amiezii, dar doar pentru a ţine un moment de reculegere. Consilierii vor fi convocaţi în zilele următoare pentru a desemna pe unul dintre ei în funcţia de viceprimar, viceprimar care va deveni apoi şi primar până la organizarea unor alegeri anticipate. Discuţiile despre alegerea unui viceprimar au fost lăsate pe săptămâna viitoare pentru că membrii Consiliului Local au găsit firesc faptul să aştepte mai întâi să îl conducă pe ultimul drum pe fostul edil. Alegerea unui viceprimar va genera certuri politice, iar consilierii au fost de acord că, pentru aşa ceva, vor avea timp şi după înmormântarea programată pentru sâmbătă. 
 Adrian Daniel Ursulescu a decedat miercuri dimineaţa, în urma unui accident rutier în care a fost implicat cu autoturismul personal. Conform raportului medico-legal, fostul primar a avut mai multe organe interne zdrobite în urma rostogolirii maşinii sale, precum şi leziuni în zona capului. Autoturismul condus de acesta a derapat într-o curbă la stânga, partea cea mai afectată din maşină fiind cea a şoferului. Conducătorul auto nu avea centură de siguranţă şi asta pare să-l fi costat viaţa. Cititorii de pe internet ai "Pandurul" au remarcat şi ei ieri în comentariile postate pe site că fostul primar mai putea scăpa cu viaţă dacă purta centura, un lucru bine ştiut de altfel, dar ignorat de mulţi dintre şoferi, dovadă fiind şi amenzile constante aplicate de poliţişti. 
 
 Regrete şi condoleanţe pe site-ul Pandurul

 Cunoştinţele familiei Ursulescu, dar şi colegi de partid, au transmis ieri prin comentariile postate pe site-ul Pandurul condoleanţe soţiei fostului primar, rămasă acum singură pe lume. Locul de pe site folosit cel mai adesea pentru înjurarea democratică a unuia sau altuia dintre politicieni a devenit ieri colţul cel mai trist pentru cei care l-au cunoscut mai mult sau mai puţin pe fostul primar şi pe soţia sa, cei doi neavând copii. Elevi sau foşti elevi ai acesteia, foşti colaboratori ai edilului sau simple cunoştinţe, cu toţii au regretat dispariţia prematură a unui om pe care, cel puţin acum, toată lumea îl vorbeşte numai de bine, deşi asta nu mai foloseşte nimănui. 
 Dacă nu ar fi avut accidentul şi ar fi reuşit să obţină aprobările pentru şcoala de la Cocorova, pentru care plecase la Bucureşti în ziua accidentului, fostul edil avea şanse mari ca în viitoarea campanie electorală să fie acuzat că a tocat banii sau că cine ştie ce a mai făcut, probele pentru susţinerea unor asemenea acuzaţii contând prea puţin într-o lume politică disperată după procente şi mai puţin după realizări pentru comunitatea pe care ar trebui să o reprezinte. Ca Adrian Daniel Ursulescu mai sunt probabil şi alţi edili prin judeţ, buni gospodari, dar care, atâta timp cât sunt în viaţă nu prea pot să îşi evidenţieze realizările din simplul considerent că prezentarea acestora ar fi considerată o "ridicare în slăvi" a celor în cauză, ceea ce, nu-i aşa, în Gorjul "democratic" de azi "nu se face", criticile fiind mult mai uşor de formulat şi de regretat atunci când cei cu merite dispar de printre noi.
 


Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: