Moşoiu îşi află verdictul într-o zi de 13!

Mai puțin de o săptămână are fostul primar de la Drăguțești până află verdictul pe care îl vor pronunța magistrații în dosarul în care Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil. Vasile Moșoiu are termen pentru data de 13 februarie la Curtea de Apel Craiova pentru a vedea ce decid judecătorii.

Moşoiu se judecă cu inspectorii de integritate încă din toamna anului trecut, până acum având la dispoziție mai multe termene în care să depune documente cu care să își susțină nevinovăția. Fostul edil a fost acuzat de ANI că în perioada în care a condus Primăria Drăguțești a vândut instituției pe care o conducea un teren care îi aparținea. Altfel spus, fostul primar a și centrat, a și dat cu capul, intrând în vizorul inspectorilor de integritate.

„În perioada exercitării mandatului, a promovat în calitate de primar un proiect de Hotărâre prin care a propus achiziționarea de către Primăria Drăguțești a unui teren în suprafață de 3.700 m.p. aflat în proprietatea sa și a soției sale. Ulterior adoptării acestei hotărâri, Moșoiu Vasile a emis în anul 2009 o dispoziție privind constituirea Comisiei de negociere pentru achiziționarea terenului și a semnat Contractul de vânzare-cumpărare prin care Primăria a cumpărat terenul, aflat în proprietatea sa până la data de 14.07.2009. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, a comunicat în primăvara anului trecut Agenția Națională de Integritate.

Verdictul așteptat pentru săptămâna viitoare de Vasile Moșoiu nu va fi unul definitiv, putând fi contestat. Sentința va fi dată însă în contextul în care Moșoiu a câștigat anul trecut un nou mandat de primar, dar a fost suspendat din funcție pentru că nu putea ocupa funcții publice din cauza unei condamnări penale, la Drăguțești urmând să se organizeze alegeri anticipate cel mai probabil în primăvară.

Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: