Fost candidat la primărie, demis de la Protecţia Copilului

Sorin Torop, cel care a coordonat activitatea Complexului de Servicii Comunitare din cadrul DGASPC Gorj, a fost destituit din funcţie, în urma scandalului iscat din cauza minorelor instituţionalizate, care au rămas însărcinate. A fost singura decizie luată de conducerea instituţiei, după ce ancheta Corpului de control din Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie din cadrul Ministerului Muncii a scos la iveală mai multe nereguli. Directorul Cotrună spune că este în derulare şi anchetă internă. Torop a fost în vară candidatul PRM la Primăria Târgu Jiu.

 Corpul de control din Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, a efectuat o anchetă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, în perioada 14-16 decembrie 2016. Ancheta a fost demarată după scandalul iscat din cauza minorelor care au rămas însărcinate, în centrele de plasament.

La vremea respectivă, presa a relatat că trei minore au rămas însărcinate. Corpul de control a descoperit deficienţe în activitatea şefilor şi salariaţilor ce aveau responsabilitatea îngrijirii şi supravegherii beneficiarelor minore care au rămas însărcinate anul trecut. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, în urma deficienţelor constatate, s-a recomandat să se iniţieze cercetarea disciplinară şi sesizarea organelor de cercetare penală.

Singura măsură luată până în momentul de faţă a fost demiterea lui Sorin Torop, coordonatorul Centrului de plasament destinat protecţiei rezidenţiale a copiilor cu dizabilităţi. Directorul general al DGASPC Gorj, Dumitru Cotrună, spune că a dispus o anchetă internă. „În urma celor sesizate de Corpul de Control, am întocmit o comisie de cercetare, care la ora actuală demarează o anchetă internă. Torop era coordonatorul acelui centru, iar în urma controlului a fost demis. Torop e suspendat din funcţie până la clarificarea situaţiei, e înlocuit cu un asistent social din cadrul instituţiei. În orice caz era numit interimar”, a declarat Dumitru Cotrună. Sorin Torop nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

SURSE

Surse din cadrul DGASPC Gorj susţin că printre recomandările corpului de control s-ar afla şi una pentru Consiliul Judeţean, mai exact cercetarea administrativă a directorului general şi a directorului adjunct din DGASPC Gorj. Reprezentanţii Consiliului Judeţean confirmă ancheta Corpului de control, însă spun că au fost trasate sarcini doar pentru conducerea DGASPC Gorj, nu şi pentru Consiliul Judeţean.

Vizualizări: 2,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: