Motrenii vigilenţi, recompensaţi de primărie. Suma!

Primarul din Motru, Gigel Jianu, s-a gândit cu cât îi poate recompensa pe cei care îi vor aduce informaţii despre persoanele care se descotorosesc de câini la marginea oraşului. Între 3.000 şi 5.000 de lei va propune în Consiliul Local să primească oamenii care îi vor aduce fotografii din care să fie identificaţi făptaşii care, la final, vor fi daţi pe mâna Poliţiei.

Ideea să recompenseze oamenii care îi filmează pe cei care aruncă animalele la marginea municipiului Motru i-a venit după ce s-a văzut în faţa unui fenomen care ia amploare pe zi ce trece. Câinii fără stăpân din Motru se înmulţesc chiar dacă hingherii prind în fiecare zi cel puţin cinci. „De când sunt eu primar, am strâns 300 de câini de pe stradă. Nu ai cum să găseşti atâţia câini într-un oraş atât de mic. Oamenii mi-au tot spus că au văzut ei cum sunt descărcaţi din maşini şi aruncaţi la marginea oraşului, dar nimeni nu a făcut o poză ca să ne dăm şi noi seama cine îi aduce aici. Suntem siguri că sunt aduşi pentru că nu ar avea cum să fie atâţia câini la noi, mai ales că hingherii lucrează permanent. Aşa mi-a venit ideea să-i încurajez pe cetăţeni să aibă spirit civic şi să ne semnaleze astfel de fapte. Noi, mai departe, alertăm poliţia şi le facem plângeri penale după ce vor fi identificaţi”, a explicat primarul Gigel Jianu.

Proiectul va ajunge pe masa consilierilor locali la sfârşitul acestei luni. „Încă nu am stabilit o sumă. Cred că va fi undeva între 3.000 şi 5.000 de lei ca să fie stimulaţi cetăţenii. Este o sumă mare şi sper că va fi atractivă pentru oamenii. Noi am făcut calcule. Cheltuim în jur de 40 – 50 de mii de lei cu acest padoc în fiecare lună şi ne-ar ajuta să stopăm acest fenomen, să îngrijim doar câinii noştri, pe care îi avem acolo”, a mai spus primarul Jianu.

Localnicii din Motru spun că sunt terorizaţi de haitele de câini. „Sunt şi agresivi. Ne e frică să mergem pe stradă. Sunt periculoşi pentru copii, pentru bătrâni că nu poţi alerga de ei”, a spus o femeie. „Este o idee foarte bună. Să dea aceşti bani, chiar dacă sunt din bugetul local. Poate aşa mai scăpăm de ei. Şi eu am văzut de multe ori că sunt aduşi cu maşinile şi debarcaţi la marginea oraşului, apoi vin în oraş şi ne muşcă”, a spus un alt localnic.

În prezent, în padocul din Motru sunt 50 de câini fără stăpân.

Vizualizări: 1,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: