Petrecere pentru pensionari. A fost şi mama primarului Romanescu!

Mare petrecere luni seara la restaurantele din zona Insuliţei de pe Jiu organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor. Circa 1.500 de persoane au participat la cheful respectiv, printre cei care au fost prezenţi la unul dintre localuri fiind şi Doiniţa Romanescu, mama actualului edil al oraşului şi organizatorul întregii petreceri.

Debutant la acest gen de întâlniri a fost şi Corneliu Gîrjoabă, fost sindicalist şi director prin Complexul Energetic Oltenia. Dacă mama primarului a mai ieşit la câte o horă de mână şi s-a întreţinut cu cei din jurul său, Gîrjoabă a trebuit să se recunoască stingherit de petrecerea la care participa întrucât nu prea cunoştea pe nimeni. „E bine cum e organizat. E muzică bună, voie bună, mâncare bună, totul e bine. Am câţiva prieteni pe care i-am mai întâlnit pe aici, dar pe cei mai mulţi nu i-am întâlnit niciodată. Parcă sunt în altă ţară. Sunt pentru prima dată la o asemenea petrecere, dar nu pot să nu remarc buna dispoziţie de la toţi cei din jurul meu”, a menţionat Gîrjoabă.

Pensionarii au fost cel mai încântaţi nu de mâncarea care li s-a oferit, nu că nu ar fi fost de apreciat, ci de faptul că au avut ocazia să se întâlnească unii cu alţii. Au ieşit la sârbe şi la hore de mână, muzica populară cucerindu-i încă de când Robert Târnăveanu a deschis seara.

Unii dintre ei au ţinut să le transmită politicienilor care critică acest gen de petreceri că greşesc printr-o astfel de atitudine. „Nu e vorba de nicio pomană care ni se oferă. E un gest normal, frumos, pe care îl fac autorităţile pentru noi, cei care am muncit toată viaţa. Cei care critică ar trebui să îşi vadă de treburile lor. Doar PSD-ul poate să facă un asemenea gest pentru noi! Domnul primar e un băiat bun, face şi dumnealui cât poate şi ce poate. Ne place totul, iar organizarea e foarte bună. Se vede că avem o conducere bună, care ţine cu poporul”, a spus unul dintre pensionari.

Primarul Marcel Romanescu a ţinut să menţioneze că e imposibil ca la o astfel de petrecere să participe toţi cei 20.000 de pensionari din oraş. „Din păcate nu o să putem niciodată să aducem cei 20.000 de pensionari din municipiu, dar, în funcţie de cererile depuse, azi am organizat un eveniment pentru 1.500 de persoane de vârsta a treia, ţinând cont că 1 Octombrie este Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Cred că toţi avem datoria morală faţă de generaţia care a lăsat în urma sa ceva şi care, în opinia mea, a fost una de sacrificiu, care ar trebui să fie un bun exemplu pentru noi toţi”, a menţionat edilul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: