Motru: Bloc social ridicat de la zero. Cine va avea prioritate!

Autoritățile din municipiul Motru au reușit să atragă fonduri europene pentru ridicarea unui bloc social. Acesta va fi construit de la zero, lucrările urmând să fie demarate la începutul anului viitor. Blocul va cuprinde 30 de apartamente ce vor fi oferite familiilor din Motru care nu au posibilitatea să-și cumpere o locuință și acum trăiesc în condiții improprii într-un fost cămin de nefamiliști.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a explicat că șantierul va fi deschis în primăvara anului viitor. La final, apartamentele vor fi dotate cu strictul necesar pentru familiile care le vor primi: „Vom construi un bloc de locuințe. Construcția va începe în primul semestru, anul viitor. Este un bloc nou, va avea 30 de apartamente. Va fi în zona Gospodarul și Blocul A1 și Calea Tismanei. Suntem în faza întocmirii proiectului tehnic. Am reușit să accesăm fonduri europene și pentru construcția acestui bloc. Apartamentele vor fi dotate cu strictul necesar pentru cei care vor locui acolo”.

În primă fază, peste 20 de familii care locuiesc într-un fost cămin pentru nefamiliști vor fi mutate în apartamentele noi. „În primă fază, are destinația de bloc social. Avem 22 de familii care locuiesc în condiții foarte grele, într-un fost cămin de nefamiliști și oamenii de acolo nu mai au condiții. în primul rând, vor fi acordate locuințe celor care au nevoie neapărată de o locuință, care nu își permit să-și cumpere una sau să se mute și atunci îi vom muta în aceste apartamente noi”, a mai precizat Jianu, la Radio Accent.

Vizualizări: 1,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: