Romanescu, despre WC-ul din Piața Prefecturii: Proiectul a fost modificat

Primarul Marcel Romanescu încearcă să aplaneze conflictul izbucnit în jurul ideii că ar putea fi construită o toaletă în apropierea bisericii din Piața Prefecturii. Edilul a explicat că proiectul aprobat în Consiliul Local, în această săptămână, ar viza, de fapt, doar realizarea unui spațiu tehnic, unde să instaleze centrala termică.

Biserica Sfinții Voievozi din Piața Prefecturii este monument istoric, așa că orice modificare se face doar cu avizul celor de la Ministerul Culturii. Deși proiectul inițial prevedea realizarea unei toalete în apropierea lăcașului de cult, primarul Marcel Romanescu susține că acesta a fost modificat, iar toaleta a fost scoasă din planuri.

La începutul acestei săptămâni, aleșii locali au fost de acord ca biserica să concesioneze terenul din jurul lăcașului de cult. „Proiectul a fost modificat și, în momentul de față, în afară de un spațiu tehnic în care să-și depoziteze anumite lucruri pe care le folosesc în interiorul bisericii, este un spațiu pentru centrală. Avem un monument care trebuie întreținut în anumite condiții. Nu există prevăzut în proiect altceva. Trebuie să obțină o autorizație, iar dacă cei de la Ministerul Culturii sau de la alte instituții vor considera că nu este conform cu legea, nu va primi autorizația de construcție”, susține primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: