Motru: Spațiu pregătit pentru cazarea personalului medical

Medicii și asistentele medicale din municipiul Motru vor putea fi cazați într-un spațiu destinat special pentru ei în situația în care vor fi nevoiți să trateze cazuri de suspiciuni de coronavirus sau chiar oameni infectați. Deși unitatea medicală nu este pe lista celor care vor interna doar bolnavi cu Covid 19, autoritățile iau în calcul orice scenariu și pregătesc un spațiu unde personalul medical să se poată izola.

În acest moment, Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești este singurul din Gorj care va trata exclusiv bolnavi infectați cu noul coronavirus. Dar și alte unități spitalicești iau în calcul varianta de a le oferi cadrelor medicale un spațiu sigur de cazare. “Pentru medici și cadre medicale am în vedere un spațiu ca să nu meargă în familii. Le vom pune la dispoziție un spațiu în care să locuiască separat. Pacienții sunt trimiși în spitalele de Boli Infecțioase. Dacă vor fi aduși bolnavi infectați cu coronavirus și la noi, atunci punem la dispoziția medicilor, a personalului medical un astfel de spațiu unde să stea separat”, a explicat primarul din Motru, Gigel Jianu, la Radio Infinit.

Și la Târgu Jiu, municipalitatea le poate pune la dispoziția celor de la spital un hotel unde pot merge după ce termină tura la spital.

Unitatea de cazare se află în centrul orașului, în apropiere de spital.

Vizualizări: 1,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: