Primărie bună de plată pentru școlarizarea polițiștilor locali

O primărie din județul Gorj a fost obligată de instanță la plata a peste 10 mii de lei pentru școlarizarea polițiștilor locali din comună. Cursurile de formare au avut loc în anul 2017, la Centrul Chinologic din Sibiu, dar primăria nu și-a achitat datoria.

„Este vorba de nişte cursuri de calificare pentru poliţiştii locali. S-au făcut acum doi ani şi s-au facturat cu 10.700 de lei. Sunt cei doi poliţişti locali care lucrează în comună. Sunt trei de toţi, dar unul este şef. Ştiu doar că aceste cursuri erau ultima şansă de calificare pentru aceşti poliţişti locali”, declara, în toamnă, pentru Pandurul, Teodor Godeanu, primarul interimar al comunei Cruşeţ.

Judecătoria Târgu Cărbunești a decis, luna trecută, că primăria din Crușeț va trebui să scoată bani din casierie pentru acoperirea cursurilor: „Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta Unitatea Administrativ-Teritorială la plata către reclamant a sumei de 10.758 lei compusă din suma de 4.000 lei reprezentând cheltuieli de şcolarizare conform facturii seria CCS nr.8 din 06.02.2017, suma de 6.322 lei reprezentând cheltuieli de cazare conform facturii seria CCS nr.24 din 03.03.2017 şi suma de 436 lei reprezentând regularizare cheltuieli de cazare conform facturii seria CCS nr.45 din 03.03.2017. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Tg-Cărbuneşti”.

Centrul Chinologic „dr. Aurel Greblea” din Sibiu a organizat cursuri de formare profesională a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi circulaţiei rutiere, precum şi în vederea parcurgerii modulului de management, pentru șefi.

Cursurile pentru poliţiştii locali au avut o durată de circa trei luni, iar cele din modulul de management s-au întins pe numai patru zile. 

Vizualizări: 2,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: