Sponsorizări pentru spitalul din Motru

În lupta cu noul coronavirus, toate spitalele din județul Gorj au nevoie de ajutor. Cer donații ca să facă rost de echipamente de protecție chiar și unitățile medicale care nu se află pe lista celor care vor trata doar pacienți infectați cu noul virus pentru că toată lumea pune răul înaintea binelui. Deja, mulți oameni de afaceri și oameni simpli s-au mobilizat și au donat pentru spitalele din județ. La Motru, urmează să ajungă echipamente de protecție donate de câțiva oameni de afaceri, dar și simpli localnici au dat o mână de ajutor unității spitalicești.

Spitalul din Motru are pe stoc dezinfectanți și materiale de protecție, a dat asigurări primarul municipiului, Gigel Jianu. Cu toate acestea, are nevoie de mai multe. „Sunt sponsorizări. Am găsit și eu pe cineva care donează spitalului materiale de protecție. Spitalul are pe stoc, în acest moment, materiale de protecție și substanțe dezinfectante, dar evident că în situația în care se agravează și vom avea pacienți infectați, atunci nevoia va fi mai mare și avem nevoie de materiale și echipamente în continuare, să ne pregătim pentru o perioadă mai lungă și pentru ce e mai rău”, a declarat primarul Jianu, la Radio Infinit.

Ajutoarele au început să apară „Sunt câțiva oameni de afaceri din zonă, este un de afaceri originar din Motru, dar care locuiește în altă parte, și a contribuit cu materiale. Urmează să primim echipamente de protecție din zonă. Mai sunt și persoane fizice care fac donații pentru spital în așa fel încât dacă va fi cazul spitalul să aibă tot ce îi trebuie”, a mai explicat edilul.

Până în acest moment, autoritățile au cheltuit peste 200 de mii de lei numai cu acțiunile de dezinfecție. Cheltuielile vor crește și mai mult odată ce astfel de acțiuni trebuie repetate destul de des astfel încât să fie eliminat orice risc de îmbolnăvire. „Nimeni nu a anticipat că vom trece printr-o astfel de pandemie. Cheltuim foarte mult pentru prevenție, protecție și efectele se găsesc în bugetele locale. Neapărat avem nevoie de ajutor. În acest moment, nu se pot cunatifica exact cheltuielile cu persoanele izolate, afectate, cu trecerea peste acest moment destul de greu. Noi am depășit 200 de mii de lei pentru tot ce am făcut pentru oraș. Cum perioada se prelungește și suntem nevoiți să asigurăm dezinfecția străzilor, scărilor de bloc, trotuarelor, accesului prin instituții și toate sediile noastre, cheltuielile vor fi mult mai mari. Prețul produselor și echipamentelor a crescut destul de mult”, a mai declarat Gigel Jianu.

Vizualizări: 791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: