Municipiul Târgu Jiu, fără luminiţe de Crăciun. Doar centrul va fi împodobit!

Târgujienii nu se vor mai bucura anul acesta de un iluminat ornamental de sărbători, ca în anii trecuţi. Primăria caută soluții pentru ca instalaţiile de anul trecut să mai poată fi folosite, după ce afacerea beculeţelor de Crăciun a ajuns pe masa organelor de anchetă. Trei directori și fostul primar Florin Cârciumaru trebuie să plătească aproape trei milioane de lei, bani imputați după o verificare dispusă de ANAF, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că există o solicitare din partea salariaţilor primăriei care doresc să ştie dacă pot folosi sau nu ornamentele de sărbători de anul trecut. Solicitarea vine în contextul în care Primăria Târgu Jiu are de recuperat peste 3 milioane de lei de la o firmă din Târgovişte, care s-a ocupat în 2011 de împodobirea oraşului de sărbători. 

În fapt, în data de 2 decembrie 2010, când primar era Florin Cârciumaru, a fost încheiat un contract cu firma Euro Audit Service SRL Târgoviște, în condițiile în care mai exista un contract cu Romlux Lighting tot din Târgoviște privind concesionarea serviciului de iluminat public pe o durată de 10 ani. Ulterior, între Romlux și Primăria Târgu Jiu au mai fost încheiate opt acte adiționale. Florin Cârciumaru spunea recent că a fost vorba de un șantaj al firmei Romlux și a fost nevoit să găsească soluții pentru a nu lăsa orașul fără iluminat ornamental.

Cele două contracte sunt în prezent în atenţia organelor de anchetă, aşa că primarul municipiului Târgu Jiu nu poate asigura iluminarea festivă a oraşului până la 1 decembrie. „Noi am scos la licitaţie şi sperăm să găsim o societate care să poată să facă în acest timp această lucrare. Există în momentul de faţă o solicitare din partea angajaţilor din cadrul primăriei adresată mie şi pe care am îndreptat-o către serviciul juridic în privinţa posibilităţii instalării acelor instalaţii şi am cerut de la serviciul juridic un punct de vedere legal, dacă se pot sau nu se pot folosi”, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Nu mai apasă butonul

Primarul Romanescu susţine că va rămâne descoperită doar partea periferică a oraşului. „Există acest risc, ar fi o eroare să mă apuc să licitez sau să găsesc o altă firmă care să-mi ofere aceste ornamente până la 1 decembrie. Şi timpul este foarte scurt. Nu voi face acest lucru pentru că pot intra în anumite probleme şi nu-mi doresc aceste probleme”, a mai spus primarul Romanescu, care a adăugat că în ceea ce-l priveşte, nu va mai apăsa butonul pentru aprinderea iluminatului ornamental, aşa cum obişnuia fostul primar Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 4,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: