”Muntele pentru toți”, la Rânca

Chiar dacă litoralul românesc a fost în topul preferinţelor turiştilor, iar zona de munte a pierdut teren, cabanierii nu se lasă aşa uşor. Administratorii de cabane din staţiunea Rânca vin cu oferte de toamnă, fiind vorba despre reduceri consistente la preţurile de cazare.

Şi cum la mare începând de mâine se instituie “Litoralul pentru toţi”, cabanierii de la munte au făcut şi ei oferte pentru “Muntele pentru toţi”. Turiştii sunt aşteptaţi cu cele mai bune oferte de cazare, dar şi cu bucate tradiţionale. Spre exemplu, începând de mâine, preţul pentru o noapte de cazare scade cu 20-30 de procente.

”Toata vara au fost între 80 si 150 de lei, acum o să scadă spre 70-80 de lei. Le mai facem şi anumite hatâruri. Mâncare la tuci cu un tocan”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Vara s-a terminat, iar pentru cabanieri nu a fost un an tocmai bun, dat fiind faptul că turiştii au preferat să meargă mai mult la mare. ”Pentru noi nu a fost un sezon aşa bun, chiar mai bun a fost pe timpul pandemiei, probabil din cauza turiştilor români care au mers peste hotare la mare în Bulgaria şi Turcia. De asemenea, mulţi s-au dus la mare la noi”, mai spune Pănescu.

Sunt şi turişti care preferă muntele, tocmai pentru peisajul şi aerul curat. ”Este foarte frumos. Ți se bucură ochiul. Muntele este mai frumos. Este totul verde. Este stâncă, dar totul este verde, vegetaţie (...) Mi-a plăcut. Zona este grozavă, este minunată. Mie îmi place muntele. Mi-a plăcut si marea, dar mergeam şi pe jos, acum este puţin mai greu”, spun câțiva turiști.

Spre exemplu, în vara anului trecut în staţiunea Rânca au ajuns circa jumătate de milion de turişti, iar vara anului 2021 nu a adus mai mult de 50.000.

Vizualizări: 1,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: