De unde a pornit focarul Covid din Telești

Localnicii din comuna gorjeană Telești se întorc la restricțiile impuse în urmă cu mai multe luni în întreaga Românie. Localitatea a intrat în scenariul roșu, fiind vorba despre 9 persoane infectate la o populație de 2.700 de locuitori.  Practic, incidența infectărilor cu noul Coronavirus a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că focarul ar fi pornit de la o persoană infectată cu Covid-19, acesta fiind invitat la o nuntă. Trimisul guvernului în teritoriu mai declară faptul că va purta discuții și cu managerii de spitale, tocmai pentru a se lua toate măsurile necesare în cazul în care numărul infectărilor o să crească.

”Au fost impuse măsurile impuse scenariului roșu. Va fi un număr redus de persoane la interior, terasele vor funcționa până la o anumită oră specifică. Măsurile vor fi publicate. La Telești a izbucnit acel focar de la o nuntă. Acolo a fost o persoană infectată, nu s-au luat măsurile necesare și s-a răspândit. Vom avea discuții și cu managerii de spitale și vom lua măsuri concrete pentru fiecare unitate în parte”, a spus prefectul de Gorj.  

51 de cazuri de Covid au fost în ultimele 14 zile la nivelul județului Gorj, incidența fiind de 0,14 cazuri la mia de locuitori. Cinci cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Vizualizări: 4,083

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: