Primele categorii sociale obligate să se testeze

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat luni că, din discuţiile avute cu reprezentanţii Ministerului Muncii şi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în procesul de testare obligatorie pe bani proprii sau din fondul de sporuri ar putea fi incluşi angajaţii centrelor rezidenţiale, ai sistemului de urgenţă şi pompierii nevaccinaţi anti-COVID-19.

  

"Ministerul Sănătăţii vine cu o propunere de proiect de lege pentru testarea personalului medical. Din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Muncii, probabil ca în acest proces de testare vor fi incluşi şi cei care muncesc în centrele rezidenţiale. De asemenea, vor fi incluşi, din discuţiile pe care le-am avut cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi pompierii şi angajaţii din sistemul de urgenţă. Până acum, acestea sunt persoanele pentru care proiectul de lege referitor la testarea din banii proprii sau din fondul de sporuri, în funcţie de cum îşi reglementează fiecare dintre ministere modul de testare a personalului nevaccinat, va deveni obligatorie. Legat de testarea profesorilor, Ministerul Educaţiei va trebui, împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai Guvernului, să vină cu un punct de vedere", a anunţat Ioana Mihăilă la finalul şedinţei de guvern. 

Și în alte țări au început cu impunerea obligativității testării pentru anumite categorii sociale, iar mai apoi s-a ajuns la obligativitatea vaccinării.

Vizualizări: 4,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: