Naţionala riscă să joace cu porţile închise, suporteri pe teren, torţe şi scandări xenofobe

Echipa naţională a României riscă să joace cu porţile închise următoarele două meciuri. Înainte de startul meciului cu Spania, galeria României a apelat la celebrele scandări împotriva Ungariei şi a aprins torţe. Şi dacă acestea nu au convins oficialii UEFA, au mai intrat pe teren şi doi suporteri. 

Fiind sub monitorizarea UEFA, echipa naţională a României riscă să joace fără spectatori următoarele două jocuri de pe teren propriu. Mai ales că după aceea galeria a aprins numeroase torţe iar după golul lui Andone doi suporteri au intrat pe teren fiind prinşi rapid de forţele de ordine. 

România se află sub monitorizarea UEFA după incindentele de la meciul tur cu Malta. Dacă oficialii forului continental vor lua în considerare derapajele apărute înaintea fluierului de start din această seară, sunt şanse mari ca partidele cu Norvegia şi Suedia să se dispute fără spectatori. Meciurile decisive din această campanie pentru EURO 2020 vor avea loc pe 15 octombrie, respectiv 15 noiembrie cu Norvegia şi apoi cu Suediei.

Federaţia Română de Fotbal a transmis un mesaj ferm înaintea meciului din această seară: "Orice torţă, orice banner, scandare rasistă sau xenofobă ori cu caracter politic ne poate face să jucăm, peste câteva săptămâni, fără spectatori meciurile cruciale cu Norvegia şi Suedia", se arată în comunicatul emis de forul fotbalistic intern.

Ultimul meci în care România a jucat fără spectatori a fost cu Lituania, pe 17 noiembrie 2018, în Liga Naţiunilor, la Ploieşti când tricolorii s-au impus cu 3-0.

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: