Naționala României U20 este formată în proporție de jumătate din jucători din Liga 2

România U20 va fi formată în proporție de jumătate din jucători din Liga 2. Dinamo și Gloria Buzău sunt echipele care dau cei mai mulți jucători la echipa națională Under 20.

Naționala României sub 20 de ani se va reuni pentru prima dată în 2023, la finalul acestei luni, iar Daniel Pancu a anunțat lotul pe care va miza în cele două amicale programate, cu selecționatele similare ale Portugaliei și Norvegiei, ambele în deplasare. Nu au ieșit din calcule nici jucătorii din Liga 2, ba mai mult ei formează jumătate din numele convocate de selecționer, 12 din 23. Cei mai mulți sunt de la Dinamo și Gloria Buzău, câte trei la număr.

Daniel Pancu a fost cu ochii și pe Liga 2, pe meciurile din sezonul regular, decizând să apeleze la un număr important, dar trebuie remarcat și faptul că naționala sub 20 de ani nu face parte din categoria formațiilor care joacă meciuri oficiale, astfel că fotbaliștii care au dat cel mai bun randament, indiferent de divize și țara în care evoluează, au mers la U21, sub comanda lui Emil Săndoi.

Formațiile din Liga 2 care trimit jucători la acțiunea echipei naționale sub 20 de ani:

    Dinamo: Denis Oncescu, Costin Amzăr, Ahmed Bani

    Gloria Buzău: Bogdan Oteliță, Andrei Pandele, Dragoș Lazăr

    CSM Slatina: Ionuț Mitran

    Unirea Dej: Gabriel Buta

    Poli Iași: Enrichi Finica, Alexandru Mogoș

    Metaloglobus: Aurelian Ciuciulete

    Steaua: Ștefan Bodișteanu

România U20 se va reuni în zilele următoare și va avea două partide de verificare, cu naționale puternice, Portugalia U20 și Norvegia U20. Meciul cu Portugalia va avea loc joi, 23 martie, la Mafra, iar duelul cu nordicii patru zile mai târziu, luni, 27 martie, la Sandnes.

Confruntările fac parte din competiția amicală Elite League U20, unde România ocupă în acest moment locul 5 din opt echipe, cu trei puncte după patru meciuri (1-2 cu Cehia, 0-1 cu Germania, 1-2 cu Italia și 2-0 cu Polonia).

Vizualizări: 388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: